MEGÚJULT A ZRÍNYI UTCAI PARKOLÓ

A város egy régóta rendezetlen területe újult meg, nyert új külsőt, szolgálva ezzel az arra járó vásárlók parkolását vagy éppen csak sétálók kényelmét.

Esztétikailag megszépült a terület, a modern térrendezés igényeinek megfelelően és a város  "Zöld utat adunk" szlogenjének szellemében.

Régóta fennálló probléma volt a Zrínyi utcai parkolósáv műszaki állapota, vízelvezetése. A városban élők is ide látogatók egyaránt igényt formáltak a terület felújítására, amely egyezett a városvezetés elképzeléseivel is, nevezetesen, hogy méltó épített környezet szolgálja ki ezen városrészt, amelyhez a parkolók felújítása nagymértékben hozzájárult.

 A „Zrínyi parkoló” rekonstrukció elnevezésű projekt a Zrínyi utcában a meglévő parkolózóna felújítását tartalmazta.

A Zrínyi utca felől kerültek megújításra a buszöböl és üzletek közötti meglévő parkolóhelyek, zöldfelületek, magaságyások készültek, az utcabútorok kerültek elhelyezésre és a közterületi világítás kiépítésre került.

A parkoló burkolata térkő, amely könnyen fenntartható, javítható, esztétikus felületű.

A parkoló továbbra is a Zrínyi utcai üzleteket használókat, vásárlókat, a közelben lakókat, a városba és akár a piacra látogatókat szolgálja ki díjmentesen.

A kivitelezés 2020. évben kezdődött meg és 2021. elején zárult.