VELODROM KERÉKPÁROS PÁLYA 

Tamási városában nagy hagyománya van a kerékpársportnak, a településen működő, jelenleg Tamási Kerékpáros Club néven működő egyesület számos országos bajnoki címet hozott el országúti és pálya szakágakban, elsősorban utánpótlás korcsoportokban. A Tamási Velodrom 1970-ben épült azzal a céllal, hogy a helyi egyesület, illetve a régióban működő kerékpáros egyesületek számára edzési lehetőséget nyújtson, illetve évtizedeken keresztül szolgált a Tamási Nemzetközi Kerékpáros Napok pálya versenyeinek helyszínéül is, több Utánpótlás Országos Bajnokság is itt került lebonyolításra.

A beton burkolatú pálya az évtizedek múlásával igen rossz állapotba került, csaknem 10 éven át alkalmatlan volt versenyek lebonyolítására.

A pálya felújításával célunk volt, hogy Tamási ismét fontos kerékpáros bázis szerepet töltsön be mind a megyében, mind a régióban. A felújítást követően a pálya alkalmassá vált utánpótlás korosztályok számára pálya edzések és pálya versenyek lebonyolítására.

Több, a régióban működő kerékpáros egyesület jelezte szándékát a pálya használatát illetően, így a helyi sportolók mellett más csapatok sportolói részvételével egyénileg, vagy szervezett edzőtáborok, versenyek lebonyolításával biztosítható a jövőben a pálya kihasználtsága.

A Kerékpárpálya megközelítése a Sport utcán keresztül történik.

A Tamási Velodromfelújítása előtt igen rossz állapotban található beton pálya volt, amely pályaszerkezet elbontását követően új vasbeton pályalemez készült.

A kerékpár pálya felújítása az alábbi műveleteket takarta:

  • ­   pálya új vasbeton lemezzel, a pálya kiszélesítésével együtt
  • ­   ívben szélesítve
  • ­   a pálya körülvétele korláttal.

A Velodrom felújítására 2017. évben került sor.