Tamási város fenntartható ökoturisztikai fejlesztése

A projekt címe: Tamási város fenntartható ökoturisztikai fejlesztése
A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00013
Kedvezményezett: Tamási Város Önkormányzata
Megítélt összeg: 444.000.000,- Ft
Projekt összköltség: 444.000.000,- Ft
Támogatás aránya: 100 %
Forrás: Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA)
Megvalósítási időszak: 2017. augusztus 1. – 2019. május 31.

Tamási város fenntartható ökoturisztikai fejlesztéseA projekt Tamási meglévő ökoturisztikai adottságaira építő vonzerőinek fenntartható turisztikai hasznosítására, fejlesztésére, valamint új ökoturisztikai attrakció létrehozására irányul. A megvalósítani kívánt ökoturisztikai beruházás három fő projektelem (Túrapont, Kilátó, Ökoturisztikai Látogatóközpont) összekapcsolódása révén valósul meg, melyek együttesen, új attrakcióként tovább növelik a városba érkező turisták számát, megfelelő alternatívát nyújtanak az eddigi egyetlen attrakció, a Termálfürdő melletti időtöltésre, és a fejlesztések eredményeképpen a településen hosszabb időt tudnak eltölteni a turisták.

Túrapont: Ez a városba látogató turistákkal közvetlenül kapcsolatba kerülő intézmény a következő funkciókat tölti majd be: teljes körű információszolgáltatás; tájékoztatás az attrakció területén működő “pecsételős rendszerről”, jegyértékesítés a Látogatóközpontba, vendéglátóipari szolgáltatások.

Ökoturisztikai Látogatóközpont: Az interaktív attrakciók befogadására és kiszolgálására egyaránt alkalmas kiállítótereket a földszinti galériás kiállítótérben és az emeleten alakítják ki. Az interaktív kiállítás fő célja a térség növény- és állatvilágának, valamint a város történelmi múltjának bemutatása.

Kilátó: A Fenyvesben található, elavult műszaki állapotban lévő Kilátó egyedi tervezésű rekonstrukciója valósul meg. A mellette található parkos részen családbarát eszközök (hinták, kötélhíd, fedett pihenőhelyek, stb.) kapnak helyet.

Túraút: A Túraponttól a Kilátóig, majd onnan tovább a Látogatóközpontig túrautat jelölnek ki.

Projekthonlap: http://www.okoturisztika-tamasi.hu

http://www.okoturisztika-tamasi.hu
Előző Városi Művelődési Központ Tamási a köznevelés eredményességéért