Tamási város díszpolgára lett Dr. Révész Ottó

A város olyan, a tevékenységüket nemzetközi vagy országos szinten kiemelkedően művelő személyeknek adományozza a díjat, akik származásukkal vagy munkásságukkal Tamásihoz kötődnek.

Dr. Révész Ottó 1941. március 26-án született Tamásiban, a Középiskolai tanulmányait szintén itt végezte. 2 év munka után 1961-1966-ig az Állatorvos Tudományi Egyetemen szerzett diplomát. Később szak-állatorvosi végzettséget is szerzett sertés ágazaton. 1966-ban Tamásiban kezdett el dolgozni állat higiénikusként, majd a TSZ állatorvosaként.

Később, közel 50 évet, állami állatorvosként dolgozott Tamásiban, a nyugdíjba vonulásáig. Lelkiismeretesen ellátta a Tamási és környéke állatait, valamint az idelátogató cirkuszosok is bizalommal fordulhattak hozzá, akár egzotikus állat esetében is. Az utolsó 2 évben már csak magánrendelésen folytatta a szakmát, mert nem olyan könnyű abbahagyni egy hivatást.

Szívesen foglalkozott fiatal kollégáival, szakmai tapasztalatát átadva végzős gyakornokoknak, vagy újonnan jött kollégáknak. A baráti, családi összejövetelek nagyrészt szakmai megbeszélésekbe torkolltak, így az elhivatottságot és a szakma szeretetét a fia folytatja, valamint a menye és veje is állatorvos. A rendszerváltás utáni első önkormányzatban képviselőként vett részt a testület munkájában. Azóta a Rászoruló Gyermekekért Alapítvány elnökeként vesz részt a közéletben.

Fotó: Szinák Renáta

Előző Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Tamási járásban