Tájékoztató szelektív gyűjtőedények és komposztládák átvételéről

Tisztelt Tamási Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy Tamási Város Önkormányzata a Délnyugat-Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás tagjaként „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer továbbfejlesztése a Délnyugat-Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás területén” elnevezésű pályázat keretében összesen 1877 db 240 literes szelektív gyűjtőedényt és 627 db komposztládát kapott.

Aláírásával nyugtázva, térítésmentesen a rendelkezésére bocsátunk egy új, 240 literes sárga színű, a háztartásban szelektíven gyűjthető hulladékok nagy részének átmeneti tárolására szolgáló szabványos edényt.

A szelektív gyűjtőedényre igényt tarthat minden olyan háztartás, amely szerződésben áll a szolgáltatóval (Biokom Kft.), belterületi, családi házas övezetben van és nincsen tartozása a szolgáltató felé. A társasházak környezetében továbbra is működni fognak a gyűjtőszigetek.

A gyűjtőedény átvételére 2016. február 1. és február 13. között személyesen van lehetőség a város északi határán épülő csarnok (Philips melletti Tam-Bau Kft. csarnok) területén az alábbi időpontokban:
február 1.,3. (hétfő, szerda): 14:00-17:00 óra között,
február 4. (csütörtök):    9:00-12:00 óra között,
február 5., 12. (péntek): 9:00-12:00; 14:00-17:00 között,
február 6.,13. (szombat): 8:00-12:00 között.

A szelektív gyűjtőedények méretei: 58x73x105 cm.

Az átvételhez kérjük hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját. A Biokom Kft-vel kötött hulladékelszállítási közszolgáltatási szerződésben szereplő személy jogosult az átvételre, meghatalmazás ellenében azonban a családtag is jogosult az átvételre.

A közszolgáltató egyik fontos feladata az Ön által szelektíven gyűjtött hulladékok rendszeres begyűjtése, elszállítása, és az újrahasznosítási rendszernek történő átadása a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretében, amelynek időpontjáról a közszolgáltató ad tájékoztatást.

Amit kérünk és várunk Öntől a gyűjtőedény térítésmentes átadásával az, hogy a háztartásában keletkező papír, műanyag, italos-karton és fém csomagolási hulladékokat a most átvett edénybe gyűjtse, és a sárga kukát a szolgáltató által meghirdetett szelektív járatnapokon az ingatlana előtti közterületre kihelyezze. Kérjük, hogy kizárólag a fenti típusú hulladékok kerüljenek ezen edénybe és kizárólag a szelektív hulladékgyűjtés céljára használja! Egyéb kommunális hulladékokat továbbra is az arra eddig is rendszeresített edénybe helyezze!

Felhívjuk figyelmüket, hogy üveghulladék nem helyezhető az edénybe!

Kérjük, hogy az átvett eszközt „jó gazda gondosságával”, felelősen használja. Természetes elöregedéséből eredő pótlásáról majd időben gondoskodjon.

Az eszköz az Ön által használt — az átvételi elismervényen feltüntetett címen levő — lakóingatlan kiszolgálására hivatott. Amennyiben változás történne az ingatlan tulajdonosi/használati viszonyában, azt kérjük, a közszolgáltatónak azonnal bejelenteni szíveskedjen. (Az ingatlan elidegenítése esetén a gyűjtőedényt a közszolgáltatónak, vagy annak értesítésével az új tulajdonosnak továbbadni szíveskedjen.)

A gyűjtéssel, a gyűjthető hulladékokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal a közszolgáltatójához (Biokom Nonprofit Kft.).

A komposztládák azonban korlátozott darabszámban állnak a rendelkezésünkre, ezért az igénylők között érkezési sorrendben kerülnek majd kiosztásra.

Természeti környezetünk megóvása érdekében számítunk Önre és Családjára, köszönjük együttműködését!

Amennyiben nem a szerződött ügyfél veszi át, az átvételhez szükséges meghatalmazás letölthető ide kattintva!

Tamási Város Önkormányzata

Amennyiben nem a szerződött ügyfél veszi át, az átvételhez szükséges meghatalmazás letölthető ide kattintva!
Amennyiben nem a szerződött ügyfél veszi át, az átvételhez szükséges meghatalmazás letölthető ide kattintva!
Előző Szőlészeti, borászati előadások