Szelektív hulladékok gyűjtése 2016.

Tisztelt Tamási Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a szelektív hulladékok gyűjtése 2016. évben az alábbi napokon történik.

Amennyiben az Ön lakóhelyén a kommunális hulladék ürítése hétfői napokon történik, a szelektív hulladékot az alábbi napokon kérjük kihelyezni:
január 28., február 25., március 24., április 21., május 19., június 16., július 14., augusztus 11., szeptember 8, október 6., november 3., december 1., december 29.

Amennyiben az Önök lakóhelyén a kommunális hulladék ürítése keddi napokon történik, a szelektív hulladékot a következő napokon kérjük kihelyezni:
január 29., február 26., március 25., április 22., május 20., június 17., július 15., augusztus 12., szeptember 9., október 7., november 4., december 2., december 30.

A gyűjtés igénybevétele nem igényel komolyabb tudást, de annak módja és a gyűjthető anyagok köre előre meghatározott. Munkatársainknak csak akkor áll módjában elszállítani a kihelyezett hulladékokat, ha azok szabályosan vannak gyűjtve, tehát oda nem való anyag nem kerül bele a zsákba/gyűjtőedénybe.

a kommunális hulladék ürítése hétfői napokon történik
január 28., február 25., március 24., április 21., május 19., június 16., július 14., augusztus 11., szeptember 8, október 6., november 3., december 1., december 29.
a kommunális hulladék ürítése keddi napokon történik
január 29., február 26., március 25., április 22., május 20., június 17., július 15., augusztus 12., szeptember 9., október 7., november 4., december 2., december 30.

A PAPÍR- ÉS A MŰANYAGHULLADÉKOK GYŰJTÉSI MÓDJA

A háztartásokban keletkező tiszta papír-, illetve csomagolási műanyaghulladék elkülönített gyűjtésére a lakosság az önkormányzat által biztosított 240 literes szelektív hulladékgyűjtő edényt vagy bármilyen átlátszó zsákot igénybe vehet. Kérjük, hogy a zsákba/gyűjtőedénybe kizárólag az alább felsorolt hulladékokat szíveskedjenek gyűjteni:

újságpapír, prospektus, irodai papírok, géppapír, papírzacskó, kozmetikai és élelmiszerek kartondobozai,
valamint
üdítős, ásványvizes PET palackok, tejes, illetve gyümölcsleves dobozok, kozmetikai és tisztítószeres flakonok, tejfölös, joghurtos, margarinos poharak (fém anyagú záró fólia nélkül), fóliák, bevásárló szatyrok, zacskók, fém italos (üdítős, sörös) ill. konzerves dobozok.


Kérjük, hogy a műanyag palackokat, flakonokat, többrétegű italos kartondobozokat kiöblítve, laposra taposva rakják a gyűjtőzsákba/gyűjtőedénybe, mert így a tárolás kevesebb helyet igényel, több fér, és gazdaságosabb a hulladék elszállítása. A hulladék hasznosíthatósága érdekében a zsákban/edényben elhelyezett műanyaghulladékokat minden esetben mossák ki, soha ne tegyenek bele zsíros, olajos, élelmiszerrel vagy vegyszerrel, illetve mérgező anyaggal szennyezett hulladékot, valamint ismeretlen anyagot. A szennyezett hulladékot sajnos nem lehet újrahasznosítani.

Fontos még:

  • A papírhulladék sem lehet olajos, zsíros vagy egyéb élelmiszerrel szennyezett!
  • A gyűjtőedényt vagy zsákolt, újrahasznosítható hulladékot a szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 6 óráig az ingatlanuk elé szíveskedjenek kikészíteni!
  • Kérjük, hogy települési (kommunális) hulladékot ne helyezzenek el az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladékok közé, azt továbbra is a kukákból szállítjuk el!



Együttműködésüket előre is köszönjük!

BIOKOM Nonprofit Kft.

Előző Tájékoztató szelektív gyűjtőedények és komposztládák átvételéről