ISKOLÁS OB: Tamási arany, ezüst, bronz

Április 25-26-án Budapesten rendezték az Iskolások Súlyemelő Országos Bajnokságát fiú-leány, serdülő, ifjúsági és junior korcsoportokban. A versenyzők iskolájukat képviselve gyűjtötték az olimpiai pontokat. A Súlyemelő Egyesület három sportolója indult a bajnokságon. Orsós Richárd a Würtz Ádám Általános Iskola tanulója (serdülő /45 kg országos csúcstartó), új súlycsoportban, az 50 kilósok között mutatkozott be.

Súlyemelő sportágban két versenyszámban kell megbírkózni a súlyokkal, Ricsi szakításban 61 kilót, lökésben 81 kilót, összetettben 142 kilót teljesített, egyéni csúcsán öt kilót javítva a második helyen végzett (bajnok: , Kerekes Patrik OVSE). Kertész István szintén a Würtz Ádám Általános iskola tanulója, a 69 kilósok között mérlegelt, szakításban 75 kilót, lökésben 90 kilót, összetettben 165 kilót teljesített, ezzel a harmadik helyezést érte el (bajnok: Kerekes Gergő SOSE), Horváth Attila Fülöp a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola tanulója az ifjúsági 69 kilós súlycsoportban esélyesként nyert bajnoki címet, teljesítménye 108 kg, 122 kg, 230 kg.
\"ISKOLÁS
A második versenynapon az is kiderült, hogy Horváth Attila Fülöp a bajnokság legjobb ifjúsági versenyzője, aki megérdemelten vehette át a díjat.
\"ISKOLÁS
Összegzés: Nehéz versenyeken vagyunk túl, ahol kiválóan helytálltak a tamási súlyemelők. A junioroknál most nem indult versenyzőnk. Minden medáliából nyertünk egyet. Folytatva a felkészülést, a súlycsoportokba beleerősödve jelentős javulás várható a fiatal versenyzőktől. Gratulálunk az eredményekhez!
\"ISKOLÁS
\"ISKOLÁS
\"ISKOLÁS
\"ISKOLÁS
Előző Tamási bérmálás 2015