Bölcsőde építése hozzáépítéssel - a meglévő városi óvoda-bölcsőde épület bővítése 2 csoportszoba bölcsődei épületrésszel

Támogatási szerződés száma: TOP-1.4.1-19-TL1-2019-00002
Projekt kezdete: 2019.12.06.
Projekt fizikai befejezésének napja: 2021.11.29.
Projekt összköltsége: 349.603.390,- Ft
Támogatás intenzitás: 100%

A fejlesztés keretében új bölcsődei férőhelyek kerültek kialakításra. A meglévő épület átalakítása révén létrejövő új bölcsődei épületrész egy csoportszobában 12 (maximum 14) 0-3 éves korú gyermek nevelését teszi lehetővé. A megvalósítást követően, a szolgáltatói nyilvántartásba vétel módosítására került sor. Ezzel a jelenlegi 27 fő 0-3 éves korú gyermek mellett, további 24 gyermek ellátására van lehetőség a bölcsődében.

A projekt célja volt, a jelenlegi meglévő épület, működő bölcsőde további 2 új bölcsődei csoportszobával és ahhoz tartozó kiszolgáló helyiségekkel való bővítése mellett, annak környezettudatos és fenntartható kialakítása, a megújuló energia felhasználásának figyelembe vétele, az akadálymentesítés megfelelő kialakítása, valamint az, hogy a tervezett beruházás járuljon hozzá a jelenlegi szűk kapacitás, a túlzsúfoltság felszámolásához és vegye figyelembe a jövőben várható szükségleteket. A projekt a bölcsődei infrastruktúra kialakítása mellett, tartalmazta a szükséges eszközök, felszerelések, játékok beszerzését is. A felújítási munkálatok, valamint az eszközbeszerzés eredményeként jelentősen javultak a nevelési körülmények.

A fejlesztés átfogó céljai közé tartozott a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszajutásának segítése, az egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése, a település életminőség javítása és ezáltal a város népességmegtartó képességének javítása. A fejlesztés legfőbb eredményeként tehát, új bölcsődei férőhelyek létesültek, melynek köszönhetően a városi bölcsőde befogadóképessége jelentősen növekedett, amely az egyre növekvő igények fényében mindenképpen szükségszerű.

A fejlesztés eredményeként a bölcsődei ellátás/szolgáltatás több gyermek számára hozzáférhetővé vált, kiegyenlítődnek vagy javulnak a területi különbségek - hátrányos helyzetű gyermekek számára is.

 

A fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül az Európai Regionális Fejlesztési Alapból valósult meg.

Előző Tamási „Buda Városrész” Rehabilitációja