Tamási Termálfürdő

Tisztelt Tamásiak, Kedves Vendégeink!

Először is szeretnénk megköszönni legutóbbi, az újranyitásról szóló posztunkra érkezett rengeteg támogató reakciót és hozzászólást. Ezek megerősítenek minket abban, hogy mielőbb újranyissuk a fürdő kapuit, még így, csökkentett szolgáltatásokkal is.

Úgy látjuk, hogy a támogatás mellett leginkább azok a kérdések merülnek fel Önökben, hogy mikor lesz újra ép, és minden szolgáltatásával üzemelő a fürdőnk, miért nem kezdődött meg a helyreállítás, mennyibe fognak kerülni az idei évben a belépők, és egyesek már azt is megelőlegezték nekünk, hogy a belépők irreálisan drágák lesznek.

A mikorra nem tudunk pontos választ adni. Mi örülnénk a legjobban, ha ide most egy pontos és viszonylag közeli dátumot írhatnánk válaszképpen, de sajnos ez a dátum még nem ismert. Ennek számos oka van, de azt el tudjuk Önöknek mondani, hogy a város önkormányzatának munkatársai teljes elkötelezettséggel és erőbedobással dolgoznak azon, hogy ez mielőbb megtörténhessen.  Az önkormányzat 2022 decemberében folytatta le az átadás-átvételi eljárást a korábbi üzemeltetővel. E folyamat során megtörtént mind a külső, mind pedig a belső fürdőelemek teljeskörű műszaki felmérése is.

A leégett rész helyreállítására és a strandfürdő bővítésére az önkormányzat a tavalyi évben már lefolytatott egy közbeszerzési eljárást, ez azonban valószínűleg főként a rendkívül bizonytalan gazdasági helyzet miatt eredménytelenül zárult.

Ennek tapasztalatai alapján jelenleg két egymástól elválasztott közbeszerzés előkészítése zajlik, az egyik kizárólag a leégett fürdő helyreállítására kerül kiírásra, a másik pedig a teljes strandfürdő komplex felújítására.

Mindkét eljárásról elmondható, hogy rendkívül összetettek, bonyolult előkészítési és tervezési folyamatok lebonyolítását igénylő munkákról van szó. Ez az előkészítő munka lassan finisébe ér, a közbeszerzési eljárások kiírásra valószínűleg idén márciusban kerül sor.

E két eljárás eredményes lefolytatása a feltétele a helyreállítási és felújítási munkák megkezdésének.

A helyreállítás során az épület tetőszerkezete felújításra kerül majd, valamint korszerű, energiatakarékos elektromos- és gépészeti rendszer lesz kialakítva. Ezek mellett a zárt fürdő új stílussal, és új burkolatokkal fog megszépülni, azaz még szebb, és még korszerűbb létesítmény fogadja majd a vendégeket.

A strandfürdő komplex felújításáról a város honlapján rövid leírás és látványképek is találhatóak, a tájékoztató közleményt ezen a linken találják meg:

www.tamasi.hu\gyogyfurdofejlesztestamasiban

A fenti információk mellett szeretnénk Önöket megerősíteni abban, hogy a város vezetése, az önkormányzat munkatársai és az új üzemeltető, a Tamási Vagyongazdálkodó Kft. teljes mértékben elkötelezett mindkét cél, a fürdő lehetőségek szerinti legtöbb szolgáltatást nyújtó üzemeltetése és a tervezett és szükséges beruházások mielőbbi lebonyolítása ügyében.

Mivel ez a poszt viszonylag hosszúra nyúlt, így a további kérdésekre egy újabb bejegyzés formájában fogunk válaszokat adni.

De addig, is a két fontos dátum: 2023. március 3-ától újra megnyit a szaunavilág, és május közepén a strandfürdő!

Megtisztelő figyelmüket és támogatásukat köszönjük, hamarosan jelentkezünk további információkkal!

Tamási Termálfürdő

Előző Hálózatfejlesztés miatti szolgáltatás kimaradás- Tarr Kft - 2023.03.01