Tamási gyógyhellyé minősítése

Tamási gyógyhellyé minősítése

Tamási város vezetésében felvetődött, hogy a település egészének, vagy annak egy részének kezdeményezik a gyógyhellyé minősítését, amely most sikeresen zárult.

A minősítés a városnak presztízst jelent, hiszen a hazai települések kis része rendelkezik gyógyhely minősítéssel.

A gyógyhely tanúsítvány megléte egyfajta garancia a minőségre, ami több turistát és befektetőt vonzhat a térségbe.
Ezen felül a város többféle, a gyógyhelyre vonatkozó pályázati kiíráson vehetne részt, még nagyobb fejlődésen mehetne keresztül a település. A minősítés idegenforgalmi kitörési pontot jelent.


Tamási Város Önkormányzata döntött arról, hogy a fürdőt, a hozzá kapcsolódó kempinget, valamint a környező üdülőterületet, a parkerdőt, Várhegyet, védőterületének határvonalát a településrendezési tervben gyógyhelyként jelöli meg.

Az 1973-ban megnyitott termálfürdő a környék idegenforgalmi központjává tette a várost. A strand akkor még három medencével működött. Az 52°C-os, alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok enyhítésére ajánlott.
A fürdő utolsó jelentős fejlesztése 2011-ben valósult meg, jelenleg folyamatban van a fürdő áttervezése.

A fürdő 2020-ban gyógyfürdő minősítést már elnyerte, ezt követően került sor a gyógyhely minősítés engedélyeztetés megindítására, amely most sikeresen zárult: Tamási város kijelölt településrésze „Tamási város Miklósvár-Várhegy Gyógyhely” néven gyógyhellyé nyilvánításra került.

Tamási Város Önkormányzata

Előző Közlemény - Megbírságolták a Vasút utcai hulladékfeldolgozó üzemeltetőjét