Szelektív hulladékgyűjtő szigetek

Tisztelt Lakosság!

Mint már Önök is bizonyára tapasztalhatták, az elmúlt évben bevezetésre került házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhetően a város területén található illegális hulladékgyűjtő szigetek egy része megszűnt, felszámolásra került.

Tamási Város Önkormányzata a Délnyugat-Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás tagjaként „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer továbbfejlesztése a Délnyugat-Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás területén” elnevezésű pályázat keretében összesen 1877 db 240 literes szelektív gyűjtőedényt kapott.

A gyűjtőedények egy része kiosztásra került a családi házas övezetben lakók között, ennek köszönhetően az érintett területeken felszámolásra kerültek a gyűjtőszigetek. A szolgáltatást végző Biokom Kft. a társasházak környezetében más típusú, 1100 literes gyűjtőedényeket helyezett el. A gyűjtőedények cseréjére azért volt szükség, mert más típusú szállítójármű végzi a begyűjtést.

A lehelyezett gyűjtőedények állapota és esztétikája nem megfelelő, ezért azok cseréjét a fenti program adta lehetőségekből kívánjuk megvalósítani. A gyűjtőszigetek helyszíne is meg fog változni (pl.: előzetes tervek szerint megszűntetésre kerül a Penny üzlet előtti sziget) igazodva a lakosság igényeihez. A helyszínek meghatározása a szolgáltatóval közös egyeztetés alapján fog történni, ami jelenleg is folyamatban van. Reményeink szerint egy hónapon belül új helyszíneken, új edényekkel tudjuk biztosítani a környezettudatos hulladékgazdálkodást.

Felhívjuk a tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a műanyag palackokat préselt állapotban helyezzék a gyűjtőedénybe a legtakarékosabb helymegtakarítás érdekében!

Tamási Város Önkormányzata

Előző Kína helyett Tamásira tett a Philips