Pályázati kiírás

Települési folyékony hulladék összegyűjtésére, elszállítására és ártalommentes elhelyezésére vonatkozó szolgáltatás elvégzésére.

Tamási Város Önkormányzata a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről szóló 317/2013. (VIII.28.) Korm. rendeletnek megfelelően pályázatot hirdet a települési folyékony hulladék összegyűjtési, elszállítási és ártalommentes elhelyezési szolgáltatás elvégzésére.

1. A pályázat kiírójának neve, címe, telefon és telefax száma

Tamási Város Önkormányzata
7090 Tamási, Szabadság u. 46-48., tel.: 74/570-800, fax: 74/471-623

2. Résztvevők köre

A pályázat egyfordulós, nyílt, országos. A pályázati kiírásra azok a vállalkozások, vállalkozók jelentkezzenek, akik a feladat elvégzéséhez szükséges jogosultsággal, szakmai háttérrel és referenciával rendelkeznek.

3. A szolgáltatás ismertetése

3.1. A szolgáltatás tárgya:
A szennyvízcsatorna hálózatba be nem kapcsolt ingatlanokon keletkező települési folyékony hulladék összegyűjtése, elszállítása és ártalommentes elhelyezése a megrendeléstől számított 72 órán belül, a jogszabályi előírások szerint.
3.2. Meghatározandó szolgáltatási díjtételek:
Az ingatlanokon keletkező 1 m3 települési folyékony hulladék összegyűjtésének, elszállításának és ártalommentes elhelyezésének forintban meghatározott nettó összege.
3.3. A begyűjtés és az ürítés helye:
Szippantott szennyvíz begyűjtési helye: Tamási Város közigazgatási területe, Tamási Város lakossága 8412 fő. A település ingatlanainak döntő többsége szennyvízcsatorna-hálózatra már rákötött. (55,72%)

Tamási városában jelenleg is zajlik a szennyvízberuházás, melynek lezárásaként a település 76,55 %-ban csatornahálózattal lefedetté válik. 2017-re pedig a tervezett lefedettségi mérték 92,46%.

Szippantott szennyvíz ürítési helye: Tamási városi szennyvíztisztító telep.
3.4. A szolgáltatás időtartama:
2015. július 1-től 2018. június30-ig.

4. A pályázó részletes adatokkal és leírásokkal alátámasztott – szakmai ajánlatot kell, hogy tegyen:

a) a közszolgáltatás ellátásának módjára és szervezésére;
b) a közszolgáltatás teljesítéséhez rendelkezésre álló eszközökre, berendezésekre, technológiára, műszaki felszereltségre, létesítményekre;
c) a közszolgáltatás minőségének biztosítása érdekében tett módszerekre, intézkedésekre, illetve vizsgálati eszközök alkalmazására;
d) a közegészségügyi, környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási szempontból jelentős intézkedéseknek a bemutatására;
e) a közszolgáltatás és a településen végzett más hulladékgazdálkodási tevékenységek kapcsolatának, összhangjának alakítására;
f) a közszolgáltatással összefüggő fejlesztések elvégzésére;
g) a közszolgáltatás körébe tartozó tevékenységek belső ellenőrzésének rendjére;
h) a fogyasztói érdekek érvényesülésének és védelmének biztosítékaira és módszereire;
i) a közszolgáltatás körébe tartozó hulladékgazdálkodási feladatok finanszírozásának módjára;
j) a közszolgáltatási díj beszedésének módjára;
k) az ügyfélszolgálati, tájékoztatási, nyilvántartási, adatkezelési és adatszolgáltatási rendszer működtetésére vonatkozóan
m) a helyettesítés rendjére vonatkozóan helyettesének konkrét megjelölésével.

Az ajánlatban meg kell jelölni a közszolgáltatás azon részét, amelyre vonatkozólag az ajánlattevő vagy a részvételre jelentkező harmadik személlyel kíván szerződést kötni.

5. A pályázónak – legkésőbb a közszolgáltatási szerződés hatálybalépésekor rendelkeznie kell:
a) a közszolgáltatás ellátásához szükséges hatósági engedéllyel rendelkező és megfelelő műszaki állapotban levő járművel, géppel, berendezésekkel és eszközökkel, valamint olyan – tulajdonában, kezelésében vagy bérleményében levő – telephellyel, amely alkalmas a közszolgáltatás végzéséhez szükséges járművek, gépek, berendezések és eszközök tárolására, tisztítására, fertőtlenítésére és műszaki ellenőrzésére.

Igazolási mód:
  • A pályázatban bemutatott járművek forgalmi engedélyének, valamint nem saját tulajdonú gépjármű feletti rendelkezésre vonatkozó megállapodás másolatának a csatolása.
  • Nyilatkozat csatolása arról, hogy pályázó rendelkezik a szolgáltatás ellátásához szükséges, adott esetben hatósági engedéllyel rendelkező, megfelelő műszaki állapotban lévő gépekkel, berendezésekkel és eszközökkel. A nyilatkozatnak a gépek, berendezések és eszközök megnevezését is tartalmaznia kell.
  • A pályázó tulajdonában, kezelésében vagy bérleményében lévő telephely hatósági engedélye másolatának csatolása. A telephelynek alkalmasnak kell lennie a közszolgáltatás végzéséhez szükséges járművek, eszközök tisztítására, fertőtlenítésére és karbantartására.

b) olyan felszerelésekkel és eszközökkel, amelyek a közszolgáltatás keretében ellátni szándékozott tevékenység gyakorlása során esetlegesen bekövetkező környezeti károk azonnali beavatkozást igénylő elhárításához szükségesek;

Igazolási mód:
  • Nyilatkozat csatolása arról, hogy rendelkezik olyan felszerelésekkel és eszközökkel, amelyek a közszolgáltatás keretében ellátni szándékozott tevékenység gyakorlása során esetlegesen keletkező környezeti károk azonnali beavatkozást igénylő elhárításához szükségesek. A nyilatkozatnak az eszközök megnevezését is tartalmaznia kell.

c) a közszolgáltatás ellátásához, helyettesítéshez szükséges létszámú – és a vonatkozó jogszabályok előírásainak megfelelően képzett – szakemberrel;

Igazolási mód:
  • A közszolgáltatás ellátásához szükséges létszámú, a szolgáltatás teljesítése során igénybe venni kívánt szakemberek végzettségét igazoló okiratok, szakmai önéletrajzának, valamint gépjárművezetők esetén – ezen felül a gépjárművezetői engedély másolatának a csatolása.

d) a közszolgáltatás végzéséhez szükséges hatósági engedéllyel.

Igazolási mód:
  • hatóság által kiadott engedély másolata
  • Amennyiben többen együttesen nyújtanak be pályázatot, úgy az összes pályázónak külön-külön kell rendelkeznie az előírt engedéllyel.

6. A pályázónak a fentieken túlmenően a pályázatban csatolnia kell:

a) A pályázónak csatolnia kell a 30 napnál nem régebbi cégkivonatának másolatát. (egyéni vállalkozó esetében vállalkozói igazolványának egyszerű másolatát)
b) A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a közszolgáltatás teljesítésére való alkalmasságának alátámasztására szolgáló referenciaigazolás. A referenciaigazolást a Megrendelőnek kell kiállítani, és tartalmaznia kell az alábbiakat:
  • a közszolgáltatás teljesítésének helyét
  • a közszolgáltatás időtartamát,
  • a megrendelő megnevezését,
  • a szolgáltatás tárgyának megjelölését,
  • az ellenszolgáltatás összegét vagy a szippantott szennyvíz mennyiségét a szerződés teljesítésének időtartama alatt,
  • a szolgáltatás megfelelőségére (minőségére) vonatkozó megrendelői nyilatkozatot.

c) Amennyiben a pályázó gazdasági társaság, úgy a pályázatban csatolnia kell a megelőző két lezárt pénzügyi évre (2013. 2014.) vonatkozó beszámolójának mérlegét és eredmény-kimutatását (egyéni vállalkozó esetén pedig a pénzügyi gazdálkodásra vonatkozó bizonyító erejű okiratot (2013. és 2014. évi Szja. bevallást).
d) A pályázónak csatolnia kell valamennyi számlájáról a számlavezető pénzintézet nyilatkozatát arról, hogy a vállalkozó fizetési kötelezettségének pontosan eleget tesz-e, és a számláján a pályázat megjelenését megelőző egy évben sorban álló tétel, késedelmes fizetés nem fordult-e elő.
e) A pályázónak csatolnia kell egy nyilatkozatot arról, hogy:
  • a vállalkozás nem áll végelszámolás alatt, ellene csőd, illetve felszámolási eljárás nincs folyamatban;
  • a hulladékkezelési tevékenységével összefüggésben a megelőző két évben jogerős bírósági határozatban megállapított jogszabálysértést nem követett el;
  • a pályázó a pályázati kiírásban foglalt feltételeket elfogadja és ajánlatát az eredményhirdetés időpontját követő legalább 30 napig fenntartja;
  • nyertessége esetén a pályázati kiírásnak és az elfogadott pályázatának megfelelő közszolgáltatási szerződést az eredményhirdetés napját követő legfeljebb 30 napon belül aláírja;
  • nyertessége esetén a közszolgáltatáson kívüli tevékenységei nem veszélyeztetik a közszolgáltatási szerződésben vállalt kötelezettségeinek teljesítését;
  • vállalja a közszolgáltatás ellátásához szükséges ügyfélszolgálat létrehozását, ügyeleti rendszer működtetését, (annak helye és elérhetőségének megjelölése),
  • vállalja, hogy az alább felsorolt adatokat a Tamási Város Önkormányzata részére félévenként rendelkezésre bocsátja:
    • folyékony hulladék származási helye (utca, házszám, ha nincs akkor hrsz.),
    • megrendelő neve,
    • elszállított mennyiség,
    • szállítás időpontja.

f) A pályázónak csatolnia kell a DRV. Zrt. befogadó nyilatkozatát, melyben a Zrt. igazolja, hogy a pályázótól fogadja a beszállított szennyvizet,

Ahol a pályázati kiírás nyilatkozat csatolását írja elő, ott azt a pályázatban eredetiben, cégszerűen aláírva kell csatolni.

7. A pályázó alkalmatlan, ha:
  • nem rendelkezik az előírásoknak megfelelő engedélyekkel,
  • nem rendelkezik az előírásoknak megfelelő telephellyel, illetőleg nem jogosult ilyen telephely használatára,
  • nem rendelkezik legalább 1 db a szolgáltatás ellátásához szükséges, érvényes forgalmi engedéllyel ellátott gépjárművel
  • nem rendelkezik legalább 1 fő folyékony hulladékszállító jármű vezetésére megfelelő engedéllyel rendelkező sofőrrel, és legalább 1 fő középfokú végzettséggel és legalább 3 éves cégvezetésben szerzett szakmai tapasztalattal rendelkező vezető tisztségviselővel.

Nem lehet pályázó (kizáró okok):
  • akinek a 2013. vagy 2014. évre vonatkozó mérlege negatív;
  • akinek valamely bankszámláján a pályázati kiírás megjelenését megelőző 1 évben volt sorban álló tétele;
  • ha végelszámolás alatt áll, ellene csőd-, illetve felszámolási eljárás van folyamatban;
  • ha a hulladékkezelési tevékenységével összefüggésben a megelőző két évben jogerős bírósági határozatban megállapított jogszabálysértést követett el.

8. A pénzügyi ellenszolgáltatás feltételei

Tamási Város Önkormányzata a nyertes vállalkozás pénzügyi ajánlata alapján a települési szippantott szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról szóló 7/2003. (III.9.) önkormányzati rendeletében határozza meg a szolgáltatásért felszámolható díjat. A díj évenként felülvizsgálatra kerül a nyertes vállalkozás költségszámítása alapján. A rendeletben meghatározott díjat egységesen kell alkalmaznia a nyertes pályázónak, a szolgáltatást igénybevevő megrendelők felé. A kiírásban meg nem határozott pénzügyi ellenszolgáltatás feltételeire az önkormányzat rendeletében meghatározottak az irányadóak.
(Jelenleg az önkormányzati rendeletben foglalt díjak 90 %-a lehet a maximális díj a rezsicsökkentésre tekintettel.)

9. Pályázatok benyújtása és bontása

A pályázatot zárt borítékban egy eredeti és egy másolati példányban kell beadni, vagy beküldeni \"Települési folyékony hulladék összegyűjtése, elszállítása és ártalommentes elhelyezése\" megnevezéssel, valamint a pályázó nevének és címének a borítékon történő megjelölésével.

A benyújtott borítékokon továbbá meg kell jelölni, hogy azok közül melyik az eredeti és melyik a másolati példány.
A pályázat benyújtásának nyelve: magyar.
A pályázatok benyújtásának helye és határideje: 2015. május 29.
Tamási Város Önkormányzata, 7090 Tamási, Szabadság u. 46-48.
A pályázatok bontását 2015. június 5. napján 10.00 órakor a Közös Önkormányzati Hivatal erre kijelölt ügyintézői végzik, melyre a következő helyen kerül sor: Közös Önkormányzati Hivatal, Kisterem.

10. Hiánypótlás
A pályázat kiírója a pályázónak nem biztosít hiánypótlási lehetőséget biztosít.

11. Pályázatok elbírálása, eredményhirdetésre vonatkozó előírások
A pályázatok értékelését a Pénzügyi, Városfejlesztési és Idegenforgalmi valamint az Ügyrendi Bizottság végzi, majd javaslatot tesz a Képviselő-testületnek a szolgáltató kiválasztására. A szolgáltató kiválasztásáról a döntést a Képviselő-testület hozza meg.

Bírálati szempontok:
  • A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás.

Eredményhirdetés helye és várható időpontja: 2015. június 26.
A szerződés megkötésére várhatóan az eredményhirdetést követő 4 napon belül kerül sor. A szerződés tartalmát a pályázat kiírója előzetesen egyezteti a nyertes ajánlattevővel.

12. Több vállalkozás együttes pályázatára vonatkozó szabályok
Több gazdálkodó szervezet együttes pályázata esetén a pályázók mindegyikének külön-külön kell rendelkeznie a pályázati kiírásban megjelölt tevékenységre vonatkozó érvényes környezetvédelmi hatósági engedéllyel
Valamennyi pályázónak külön-külön kell csatolnia a cégkivonatát, a beszámolójának mérlegét és eredmény-kimutatását, valamint a számlavezető pénzintézetektől származó banki nyilatkozatokat. A pályázók egyikének sem lehet negatív a mérleg szerinti eredménye, valamint nem lehet sorban álló tétele a számláin.
A többi előírás vonatkozásában a pályázóknak lehetősége van az együttes megfelelésre, illetve a többi dokumentumot elegendő a képviseletükben eljáró vállalkozásnak csatolnia.
Az együttes pályázatot benyújtó feleknek ügyvéd, illetve közjegyző által ellenjegyzett szerződésben kell rögzíteniük:
  • az együttműködésük részletes szabályait, feltételeit és biztosítékait,
  • a képviseletükben eljáró vállalkozás megnevezését és képviseleti meghatalmazását,
  • a megpályázott közszolgáltatási tevékenységek egymás közötti megosztását,
  • a megpályázott közszolgáltatási tevékenységért való egyetemleges felelősségvállalást,
  • azt, hogy nyertességük esetén melyiküket jelölje ki a kiíró közszolgáltatónak.
A pályázó felek között a fentiek szerint létrejött szerződést a pályázathoz csatolniuk kell.

13. A pályázatok érvénytelensége

A pályázat kiírója érvénytelennek nyilvánítja a pályázatot, ha a pályázó a pályázati kiírás 6. pontjában foglalt dokumentumokat nem csatolta pályázatához, vagy pályázatát késve nyújtja be, vagy a pályázó nem felel meg a kiírásban meghatározott alkalmassági feltételeknek, vagy a pályázó a kiírásban foglalt kizáró okok hatálya alá tartozik.

14. Pályázó részére átadott pályázati kiírási dokumentáció tartalma
  • Pályázati kiírás,
  • Tamási Város Önkormányzatának a hulladékkezelési közszolgáltatásról szóló 7/2003. (III.29.) önkormányzati rendelete.

1. A pályázat kiírójának neve, címe, telefon és telefax száma
2. Résztvevők köre
3. A szolgáltatás ismertetése
3.1. A szolgáltatás tárgya:
3.2. Meghatározandó szolgáltatási díjtételek:
3.3. A begyűjtés és az ürítés helye:
3.4. A szolgáltatás időtartama:
4. A pályázó részletes adatokkal és leírásokkal alátámasztott – szakmai ajánlatot kell, hogy tegyen:
5. A pályázónak – legkésőbb a közszolgáltatási szerződés hatálybalépésekor rendelkeznie kell:
Igazolási mód:
  • A pályázatban bemutatott járművek forgalmi engedélyének, valamint nem saját tulajdonú gépjármű feletti rendelkezésre vonatkozó megállapodás másolatának a csatolása.
  • Nyilatkozat csatolása arról, hogy pályázó rendelkezik a szolgáltatás ellátásához szükséges, adott esetben hatósági engedéllyel rendelkező, megfelelő műszaki állapotban lévő gépekkel, berendezésekkel és eszközökkel. A nyilatkozatnak a gépek, berendezések és eszközök megnevezését is tartalmaznia kell.
  • A pályázó tulajdonában, kezelésében vagy bérleményében lévő telephely hatósági engedélye másolatának csatolása. A telephelynek alkalmasnak kell lennie a közszolgáltatás végzéséhez szükséges járművek, eszközök tisztítására, fertőtlenítésére és karbantartására.
Igazolási mód:
  • Nyilatkozat csatolása arról, hogy rendelkezik olyan felszerelésekkel és eszközökkel, amelyek a közszolgáltatás keretében ellátni szándékozott tevékenység gyakorlása során esetlegesen keletkező környezeti károk azonnali beavatkozást igénylő elhárításához szükségesek. A nyilatkozatnak az eszközök megnevezését is tartalmaznia kell.
Igazolási mód:
  • A közszolgáltatás ellátásához szükséges létszámú, a szolgáltatás teljesítése során igénybe venni kívánt szakemberek végzettségét igazoló okiratok, szakmai önéletrajzának, valamint gépjárművezetők esetén – ezen felül a gépjárművezetői engedély másolatának a csatolása.
Igazolási mód:
  • hatóság által kiadott engedély másolata
  • Amennyiben többen együttesen nyújtanak be pályázatot, úgy az összes pályázónak külön-külön kell rendelkeznie az előírt engedéllyel.
6. A pályázónak a fentieken túlmenően a pályázatban csatolnia kell:
  • a közszolgáltatás teljesítésének helyét
  • a közszolgáltatás időtartamát,
  • a megrendelő megnevezését,
  • a szolgáltatás tárgyának megjelölését,
  • az ellenszolgáltatás összegét vagy a szippantott szennyvíz mennyiségét a szerződés teljesítésének időtartama alatt,
  • a szolgáltatás megfelelőségére (minőségére) vonatkozó megrendelői nyilatkozatot.
  • a vállalkozás nem áll végelszámolás alatt, ellene csőd, illetve felszámolási eljárás nincs folyamatban;
  • a hulladékkezelési tevékenységével összefüggésben a megelőző két évben jogerős bírósági határozatban megállapított jogszabálysértést nem követett el;
  • a pályázó a pályázati kiírásban foglalt feltételeket elfogadja és ajánlatát az eredményhirdetés időpontját követő legalább 30 napig fenntartja;
  • nyertessége esetén a pályázati kiírásnak és az elfogadott pályázatának megfelelő közszolgáltatási szerződést az eredményhirdetés napját követő legfeljebb 30 napon belül aláírja;
  • nyertessége esetén a közszolgáltatáson kívüli tevékenységei nem veszélyeztetik a közszolgáltatási szerződésben vállalt kötelezettségeinek teljesítését;
  • vállalja a közszolgáltatás ellátásához szükséges ügyfélszolgálat létrehozását, ügyeleti rendszer működtetését, (annak helye és elérhetőségének megjelölése),
  • vállalja, hogy az alább felsorolt adatokat a Tamási Város Önkormányzata részére félévenként rendelkezésre bocsátja:
    • folyékony hulladék származási helye (utca, házszám, ha nincs akkor hrsz.),
    • megrendelő neve,
    • elszállított mennyiség,
    • szállítás időpontja.
  • folyékony hulladék származási helye (utca, házszám, ha nincs akkor hrsz.),
  • megrendelő neve,
  • elszállított mennyiség,
  • szállítás időpontja.
7. A pályázó alkalmatlan, ha:
  • nem rendelkezik az előírásoknak megfelelő engedélyekkel,
  • nem rendelkezik az előírásoknak megfelelő telephellyel, illetőleg nem jogosult ilyen telephely használatára,
  • nem rendelkezik legalább 1 db a szolgáltatás ellátásához szükséges, érvényes forgalmi engedéllyel ellátott gépjárművel
  • nem rendelkezik legalább 1 fő folyékony hulladékszállító jármű vezetésére megfelelő engedéllyel rendelkező sofőrrel, és legalább 1 fő középfokú végzettséggel és legalább 3 éves cégvezetésben szerzett szakmai tapasztalattal rendelkező vezető tisztségviselővel.
Nem lehet pályázó (kizáró okok):
  • akinek a 2013. vagy 2014. évre vonatkozó mérlege negatív;
  • akinek valamely bankszámláján a pályázati kiírás megjelenését megelőző 1 évben volt sorban álló tétele;
  • ha végelszámolás alatt áll, ellene csőd-, illetve felszámolási eljárás van folyamatban;
  • ha a hulladékkezelési tevékenységével összefüggésben a megelőző két évben jogerős bírósági határozatban megállapított jogszabálysértést követett el.
8. A pénzügyi ellenszolgáltatás feltételei
9. Pályázatok benyújtása és bontása
10. Hiánypótlás
11. Pályázatok elbírálása, eredményhirdetésre vonatkozó előírások
Bírálati szempontok:
  • A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás.
12. Több vállalkozás együttes pályázatára vonatkozó szabályok
  • az együttműködésük részletes szabályait, feltételeit és biztosítékait,
  • a képviseletükben eljáró vállalkozás megnevezését és képviseleti meghatalmazását,
  • a megpályázott közszolgáltatási tevékenységek egymás közötti megosztását,
  • a megpályázott közszolgáltatási tevékenységért való egyetemleges felelősségvállalást,
  • azt, hogy nyertességük esetén melyiküket jelölje ki a kiíró közszolgáltatónak.
13. A pályázatok érvénytelensége
14. Pályázó részére átadott pályázati kiírási dokumentáció tartalma
  • Pályázati kiírás,
  • Tamási Város Önkormányzatának a hulladékkezelési közszolgáltatásról szóló 7/2003. (III.29.) önkormányzati rendelete.
Porga Ferenc
polgármester

Porga Ferenc
polgármester
Porga Ferenc
polgármester
Előző Felhívás