Október 1. napjától az Országos Mentőszolgálat látja el az ügyeleti ellátást Tolna vármegyében, így Tamásiban is

Az ügyeleti alapellátást 2023. október 1-től Tolna vármegyében is az Országos Mentőszolgálat látja el, majd az egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszert (háziorvosi ügyeleti ellátás, sürgősségi ügyelet) a jövő év elejéig fokozatosan bevezetve -egyelőre a főváros kivételével - az ország egész területén biztosítani fogjuk minden rászoruló számára.

 Az egységes ügyeleti telefonszám 2023. október 1-től Tolnavármegyében: 1830

HÁZIORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁS

A háziorvosi ügyelet a sürgős – a következő rendelési időig nem halasztható – orvosi tevékenységek elvégzése céljából szervezett ellátás.

    hétköznap 16:00-22:00 között
hétvégén, ünnepnapon  08:00-14:00 között
       
Cím 7090 Tamási, Dózsa Gy. u. 18-22.

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI VAGY MENTŐELLÁTÁS

Központiügyeletitelefonszám:  1830

Az ügyeleti időben hirtelen jelentkező, illetve súlyos egészségügyi problémák esetére nyújt magas szakmai színvonalú és biztonságos megoldást:

         hétköznap 22:00-08:00 között
  
hétvégén, ünnepnapon 14:00-08:00 között

A beteg aközponti telefonszám hívásával:szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldünk, a vármegye bármely településén is tartózkodjon az ellátásra szoruló.

A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16:00- 08:00 között, hétvégén, ünnepnapon egész nap hívható.

Azok számára, akik személyesen keresnék fel az ügyeletet, erre az alábbi telephelyekenhétköznap 22:00-08:00 között, hétvégén és ünnepnapon 14:00-08:00 között is van lehetőség:

                 Cím
                         
  7200 Dombóvár, Kórház u. 39-41.
                           7030 Paks, Tolnai út 2
                          7100 Szekszárd, Ybl Miklós u. 1.

A gyermekek ügyeleti ellátását az ügyeleti pontokon, azok működési idejében továbbáa korábbi központi orvosi ügyelet helyén(Szekszárd, Ybl Miklós u. 1.) végzikhétköznapon 16:00 órától 22:00 óráig, hétvégén és ünnepnapon 08:00 órától 20:00 óráig.

A központi telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, a gyermekek esetében is 1830.

Az Országos Mentőszolgálat mentésirányítási rendszerével integrált ügyeleti irányítás keretében hatékony és szakszerű telefonos tanácsadás áll rendelkezésre a gyermek- és felnőtt ellátásban is.  Az ügyeleti hívások kezelése rögzített vonalon, beteg- és minőségbiztosítási szempontokból visszakövethetően, az aktuális szakmai betegosztályozási (triázs) irányelveknek megfelelően történik, így a betegek az egységes ügyeleti rendszerben gyorsabban kapják meg az állapotuknak megfelelő és szükséges ellátást.

Összefoglalva kijelenthető, hogy a mentők egységes ügyeleti rendszere az ügyeleti és mentőegységek integrált irányítására és mobilitására épül, így a beteg állapotának megfelelő ügyeleti, sürgősségi ellátást a vármegye valamennyi településén, egységesen, minden rászoruló számára a korábbinál magasabb minőségben és szélesebb elérhetőséggel biztosítja.

A mentők vészhelyzeti telefonszáma nem változik, baleset, más közvetlen életveszély esetén továbbra is a 112 (Egységes Segélyhívó Rendszer) hívásával kell segítséget kérni.

A vármegyei alapellátási ügyeleti rendszer jövőbeni működéséről a lakosságot számos csatornán tájékoztatjuk, a rendszer részleteiről további információ a www.mentok.hu/ugyeletweboldalonolvasható.

Országos Mentőszolgálat

Előző Felhívás - Használt mezőgazdasági eszközök értékesítése