Népszámlálással Kapcsolatos Tájékoztató

Tájékoztatom a T. Lakosságot, hogy október 1-én, szombaton kezdődik a népszámlálás és egészen november 28-ig tart majd.

A népszámlálási törvény szerinti adatszolgáltatás – az egészségügyi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező.

Az adatgyűjtés a mai kor igényeinek megfelelően egyrészt az interneten a kérdőívek önálló kitöltésével, valamint elektronikus eszközöket használó számlálóbiztosok közreműködésével valósul meg, papír alapú kérdőívek nélkül 2022. október 1. és november 28. között az alábbiak szerint:

  1. 2022. október 1. és 2022. október 16. között az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket;
  2. 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető;
  3. 2022. november 21. és 2022. november 28. között kerül sor a pótösszeírási időszakra. Ebben az időszakban már csak azon személyek összeírására kerülhet sor, akik a számlálóbiztosok általi interjú keretében sem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket. Ekkor az összeírásból kimaradt személyeknek kell jelentkezniük a Polgármesteri Hivatalban helyi népszámlálási felelősnél, akinek gondoskodnia kel, ezen személyek összeírásáról is.

 A népszámlálást megelőzően a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a népszámlálás részleteiről (pl. az online kitöltéshez szükséges egyedi azonosítóról) felkérő levelet küldött valamennyi magyarországi címre. A felkérő levél nevet nem, csak címet tartalmaz.

Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Ehhez nem kell mást tenniük, mint a kérdőív végén, a beküldést megelőzően regisztrálni a nyereményjátékra.

A KSH az online kitöltés időszaka alatt, tehát október 1­−16. között, naponta 5 db egyenként 100 000 Ft értékű általános felhasználású vásárlási utalványt sorsol ki a kérdőívet kitöltő és nyereményjátékra regisztrált háztartások között.

Számlálóbiztosok névsora:
Brandt Róbert
Rehákné Tóth Adrienn Bernadett
Partmann- Beles Anita
Cseke Viktória
Éger Zsófia
Hetesi Orsolya
Hermán- Varga Nikoletta
Kleinhenz Mária Éva
Eppel Györgyné
Simonné Bukovics Éva
Szabadosné Szőke Mónika
Kovács Péter
Nieder Szabolcs
Niederné Bíró Ildikó Erzsébet
Kretschmann Margit Erzsébet
Takács Tünde
Müller Henrietta Mercedes
Sarudi Nikolett
Kerese Edit Mária
Horváth Petra
Simonné Horváth Andrea
Gyimóthy- Molnár Réka

Felülvizsgálók névsora:
Takács Zsoltné
Trunkos Beatrix

Helyi népszámlálási koordinátor:
dr. Menyhárt Judit

Helyi népszámlálási felelős:
Gulyásné dr. Könye Katalin

A népszámlálással kapcsolatban további információ megtekinthető a www.nepszamlalas2022.hu oldalon, illetve további tájékoztatástdr. Menyhárt Judit hatósági iroda - irodavezetője, helyi népszámlálási koordinátor nyújt a 74/570-800/113-as telefonszámon, vagy a Tamási Polgármesteri Hivatal (7090 Tamási, Szabadság utca 46-48.) 13-as számú irodájában.

Kérjük, hogy segítse a számlálóbiztosok munkáját, a népszámlálás sikeres lebonyolítását!

Tamási, 2022. szeptember 28.

Gulyásné dr. Könye Katalin s.k.
jegyző, helyi népszámlálási felelős

Előző Tájékoztatás - 2022. évi népszámlálás