Lakossági tájékoztató a Tiszta Porta Virágos Kert program zárásáról

Tamási Város Önkormányzata a 2022. évben is meghirdette a „Tiszta Porta Virágos Kert”elnevezésű programot, melynek célja volt elismerni, értékelni mindazon lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, rendezettségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez, a városi környezet szebbé tételéhez, így a lakosság életminőségének javításához, a zöldfelületek példamutató kialakításával, tiszta, rendezett, virágos városkép létrehozásához.

A program lebonyolításában a Polgármesteri hivatal munkatársai, a művelődési központ dolgozói, a város főkertésze és a külterületi biztos vettek részt, összesen 16 fő.

A bizottság tagjai május 15. és július 15. közötti időszakban összesen 3875 ingatlantegységes elvek alapján pontozták és választották ki az elismerésre érdemes portákat. Azok az ingatlan tulajdonosok, akiket a bizottság arra érdemesnek talált, (összesen 550 db) „Tiszta porta virágos kert” feliratú emléklapot kapnak, az emléklapok a postaládákban várhatóan október 15-ig kerülnek elhelyezésre.

A program lezárására 2022. szeptember 19-én, a polgármesteri hivatal dísztermében került sor, ahol a családi ház, társasház, lakásszövetkezet és sorház kategóriában az első hat helyezettvehette át a nyereményét. A díjátadó során a polgármester úr kiemelte, hogy

„a program legfontosabb célja, hogy a jó példákat erősítsük, akik igényesek saját környezetükre. Ennek a programnak nincs vesztese, csak nyertesei vannak, mert minél rendezettebb, mutatósabb egy porta annál szebb, élhetőbb a lakókörnyezet, annál otthonosabb városunk!

A program várhatóan jövőre is folytatódik.

Tamási Város Önkormányzata

Előző Népszámlálással Kapcsolatos Tájékoztató