Lakossági tájékoztató Gondosóra programról

Tisztelt Tamási lakosok!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy Magyarország Kormánya elindította a Gondosóra program keretében megvalósuló jóléti szolgáltatást. A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a 65 év feletti saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek az általuk előre megjelölt kontaktszeméllyel, aki baj esetén közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémájukra, hogy az idős emberek biztonságérzetét erősítse és igény szerint a szükséges intézkedést biztosítsa a nap 24 órájában egy diszpécserszolgálat segítségével. A segélyhívó eszközzel az idős ember minden körülmény között képes jelezni (a készülék karon vagy nyakban hordva mindig elérhető).

Jelenleg már csaknem 30 ezer 65 éven felüli magyar állampolgár használja szerte az országban a Gondosórát! A tavaly sikeresen regisztráltaknak februárban elkezdődik a jelzőeszközök házhozszállítása. Mindazok, akik most igényelnek új eszközt a www.gondosora.hu oldalon, ők néhány hónapon belül megkaphatják Gondosórájukat.

A Gondosóra program részeként megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES.

A fenti szolgáltatást Tamásiban élő idős emberek is igényelhetik. A programról további tájékoztató, valamint információ a www.gondosora.hu oldalon, vagy a 06 1 445-0080 telefonszámon érhető el.

Tamási Város Önkormányzata

Előző A vizes élőhelyek világnapja