Felhívás - Gallyazás

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Tamási belterületén a kisfeszültségű villamos vezeték hálózat környezetében a vezetékhálózat biztonsági övezetében szükséges gallyazási feladatokat az EON Zrt. megbízásából társaságunk, a Tamási Városüzemeltető Kft. látja el.

Az EON Zrt. üzemeltetésében működő közép- és kisfeszültségű hálózat vezetékeire vonatkozóan jogszabály rögzíti, hogy a vezetékek biztonsági övezetébe tilos olyan növényt ültetni, melynek magassága kifejlett állapotában meghaladja a 4 métert, valamint rögzíti, hogy a kisfeszültségű hálózat esetében a minimális védőtávolság minden irányban, a növényzet és a vezeték között legalább 2 méter, középfeszültségű vezeték esetében pedig legalább 3,5 méter. Oszlopok körül legalább 1,5 méter. Az előírás a közterületen ültetett, és a magánterületen ültetett növényzetre egyaránt vonatkozik.

Mivel a megbízás keretében társaságunknak kizárólag a biztonságos üzemeltetés szempontjából kritikus problémákat kell kezelnie, így e munkálatok során esztétikai, illetve növényzet óvási igényeket sajnos nem minden esetben tudunk figyelembe venni.

Ezúton kérjük a tisztelt tulajdonosokat, hogy amennyiben a vezetékek biztonsági övezetébe nőtt növényzet gallyazásával, visszanyesésével kapcsolatban esztétikai, növényzet óvási igényeket támasztanak, akkor a gallyazást végezzék el saját hatáskörben, vagy a munka elvégzésével kapcsolatban keressék kollégánkat a 74/471-121 telefonszámon, vagy a muszak@tvgholding.hu e-mail címen!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Előző Lakossági tájékoztató - klíma berendezés elhelyezésének szabályairól