Fák, parkok, kilátók – A tolnai dombok legszebb erdei ösvényein

Fák, parkok, kilátók – A tolnai dombok legszebb erdei ösvényein

A Turista magazin MOL természetjáró blogja fantasztikus cikket közölt Tamásiról és a Dám Pontról!

Ha évente egyszer mentek kirándulni, az most legyen! A kora őszi erdőnél aligha van csodálatosabb. Mi a Tolna megyei Tamási környéki erdőkbe vettük be magunkat, és nem bántuk meg. Akár egy egész napos családi túrára is felfűzhetők a látnivalók, amit a gyerekek is imádni fognak. Játékos erdei utak, kilátók, romantikus tó, és már a szerelmes szarvasok is bőgnek.

A túrázás és az erdei séták szempontjából talán ez az év legszerethetőbb időszaka. Őszelőn még kellemes az időjárás, de már nincs hőség, sokkal élvezetesebb kirándulni is. A természet fáradt zöldjébe barna, aranysárga és vörös keveredik. A vénasszonyok nyarát érdemes kihasználni, hiszen ilyenkor káprázatosan szép és színes az erdő.

A Tamási határában lévő erdei látnivalókra a Miklósvári-parkerdő vadiúj ökoturisztikai látogatóközpontjában, a 2021 májusában átadott Dám Pontban hangolódtunk rá. ahol többek között fény derül arra is, hogy miért Dám Pont a látogatóközpont neve.

Nem szpojlerezünk nagyot, ha eláruljuk, hogy sok errefelé a dámszarvas, és az interaktív kiállítás klasszul képbe helyez a térség természeti, néprajzi és történeti értékeivel kapcsolatban, illetve megismertet a környék állatvilágával és vadászati hagyományaival.

A teljes cikk az alábbi linken olvasható el:
https://www.turistamagazin.hu/blog-bejegyzes-1/fak-parkok-kilatok-a-tolnai-dombok-legszebb-erdei-osvenyein?fbclid=IwAR00nmio6h3YW2PC-cSDBRbGVwbtvr0cH7z5OhvRSgYvydbgCi91wqPUh5s

Előző Tájékoztató a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjrendszerről 2022