Energiaközösség létrehozását határozták el Tamásiban

Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testülete múlt év végi ülésén kinyilvánította azon szándékát, hogy Energiaközösséget hoz létre meghatározott szereplőkkel.

Széles András alpolgármester kezdeményezésére előzetes egyeztetések folytak múlt év során a városban működő, egyes villamos energia termelő és/vagy fogyasztó cégekkel, társaságokkal annak érdekében, hogy egy Energiaközösség keretein belül minél hatékonyabban lehessen felhasználni a megtermelt energiát.

Mindez az energia költségek hosszú távú csökkentését eredményezheti mind az önkormányzat, mind a helyben működő vállalkozások számára, sőt akár a lakosság részére is előnyt, segítséget, megtakarítástjelenthet, nem utolsó sorban a megújuló energiaforrások teljes körű felhasználásával a környezet védelmét is szolgálja.

A Városházán tartott év eleji egyeztetésen a Felek elhatározták együttműködésüket e téren, deklarálva a közös célokat, valamint az Energiaközösség létrehozásához és működéséhez szükséges szakmai alátámasztó dokumentum, un. előzetes megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása mellett döntöttek.

Használjuk ki maximálisan és hatékonyan energiaforrásainkat!
„Tamási- Zöld utat adunk!”

 

Előző Állásajánlat - DámPont Látogató központ vezetőt keresünk!