„Tamási bográcsmestere” főzőverseny és civil nap 2016

Július 30-án kerül megrendezésre a város egyik legnagyobb közösségi programja, melynek középpontjában a gasztronómia és a városban működő közösségek, baráti társaságok, családok összejövetele, találkozása áll. A „Tamási bográcsmestere” főzőverseny és civil nap a művelődési központ előtti rendezvénytéren és környékén zajlik majd, 15 órától éjfélig.

A főzőversenyen és a szabadtéri színpadi programokon túl - ahol a helyi amatőr művészeti csoportok adnak műsort - kísérőprogramok is színesítik a napot.

A főzőversenyre egyénileg vagy csoportosan, bármilyen, bográcsban készíthető, minimum 10 adagnyi étellel lehet nevezni.

A főzőversenyhez kapcsolódóan, "Lészen bőven étel, ital" címmel fotókiállítás is nyílik ezen a napon, amelyhez 1900 és 1990 között készült fényképeket várunk, hagyományos lakodalmakhoz, keresztelőkhöz, disznóvágásokhoz kapcsolódó, családi, baráti nagy főzésekről. Így elevenedhetnek meg azok a régi, közösségi alkalmak, melyeket a „Tamási bográcsmestere” főzőverseny is szeretne felidézni. A nyilván féltve őrzött, felajánlott képeket helyben digitalizáljuk és természetesen visszaadjuk tulajdonosaiknak. A fotókiállítás egész augusztusban látható lesz majd a művelődési központban.

A rendezvény a programok mellett segíti a városban működő civil szervezetek tevékenységének megismerését is, számukra bemutatkozási lehetőséget biztosítunk ezen a napon. 

A résztvevőknek, közreműködőknek elég egyetlen jelentkezési határidőt megjegyezni, ez pedig július 22, eddig kell leadni digitalizálásra a régi fotókat, jelentkezni a főzőversenyre és a civil szervezetnek is a bemutatkozásra, mindezt a Városi Művelődési Központban. (Tamási, Szabadság u.50. Tel.: 06-74-471-105)

Várjuk a családokat, baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, civil szervezeteket, látogatókat a programra!

Előző Tájékoztató felhívás rendezvények tűzvédelmi követelményeiről