Megkezdődött a „Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása Tamásiban” című projekt megvalósítása

Tamási Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 80 millió forintos, vissza nem térítendő,európai uniós támogatást nyert a”Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása Tamásiban” című projekt megvalósítására. A projekt keretében elkészül Tamási Fenntartható Városfejlesztési Stratégiája (FVS), a TOP Plusz Városfejlesztési Programterv (TVP),valamint egyéb városfejlesztési dokumentumok.

Tamási Város Önkormányzata a TOP_Plusz -1.3.1-21 azonosítószámú, "Fenntarthatóvárosfejlesztési stratégiák támogatása" c. Felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be 2022. év őszén. A projekt előkészítése során kidolgozásra került Tamási Fenntartható Városfejlesztési Stratégiája (FVS), valamint TOP Plusz Városfejlesztési Programterve (TVP). Utóbbi dokumentum azonfejlesztések programját tartalmazza, melyeket a város a TOP Plusz program terhére a következő hét évben tervez megvalósítani.

A pályázat pozitív elbírálását követően 2023. év elején került aláírásra a Támogatási Szerződés. A Széchenyi Terv Plusz program keretében a következő városfejlesztési dokumentumok készülnek el. A 2022. évi népszámlálás adatainak rendelkezésre állását követően felülvizsgálatra kerül Tamási Fenntartható Városfejlesztési és TOP Plusz Városfejlesztési Programterve. Elkészül majd a város projektjeire, az akcióterületeire és az FVS pénzügyi megvalósíthatóságára vonatkozó üzleti modell.

A városi zöld menetrend alapján kidolgozásra kerül a városi zöld finanszírozási keretrendszer, a város energiafelhasználásának átfogó energetikai felmérése. A támogatásból elkészül a város digitális akcióterve, mely a városüzemeltetési szolgáltatások és önkormányzati fenntartású közintézmények digitalizációjára irányuló elemzéseket, felméréseket is tartalmazza.

Továbbá felülvizsgálatra kerül Tamási Helyi Esélyegyenlőségi Programja (HEP) és Tamási Integrált Településfejlesztési Stratégiája (ITS). Végül a város Vízkárelhárítási Tervének megírására is sor kerül.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból valósul meg.

Támogatási szerződés száma: TOP_PLUSZ-1.3.1-21-TL1-2022-00006
Projekt kezdete: 2022.11.25.
Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2027.12.31.
Projekt összköltsége: 80.000.000,- Ft
Támogatás összege: 80.000.000,- Ft
Támogatás intenzitás: 100%

További információ kérhető:

Kissné Sütő Éva, projektmenedzser
elérhetőség:
- telefonszám: 06-70/4558501
- e-mail cím: suto.eva@tamasi.hu