Testvérvárosi kapcsolatok ápolása és az egészséges életmód fejlesztése a magyar sportinnováció által

Paks, Tamási és Gerjen vezetői 2021. január 13-án Budapesten írták alá azt az együttműködési megállapodást, melynek keretén belül magyar fejlesztésű sportinnovációval kívánják ápolni külföldi testvérvárosaikkal meglévő kapcsolataikat, válaszul a járvány okozta nehézségekre.

A Gattyán György, Borsányi Gábor és Huszár Viktor által alapított, 100%-ban magyar fejlesztésű multifunkcionális innováció Teqball asztal nyújtotta különböző sportágakban nemtől, kortól és tudásszinttől függetlenül, kicsik és nagyok, épek és mozgáskorlátozottak egyaránt örömüket lelik. Az együttműködésnek köszönhetően a jövőben a külföldi testvérvárosok is megismerkedhetnek a különböző sportágakkal.

A projekt elindításával a 3 település vezetése nem leépítésekben és drasztikus megszorításokban keresi a megoldást, hanem összefogva, egy értékteremtő választ megfogalmazva, előremeneküléssel, az egészséges életmód népszerűsítésével, az infrastruktúra fejlesztésével és nemzetközi kapcsolataik humanitárius támogatásával kíván reagálni az egész világot érintő egészségügyi és világgazdasági nehézségekre.

Előző Pályázati felhívás a sportok háza egyes helyiségeinek hasznosítására