Tamási Szüreti Napok 2016

A Városi Művelődési Központ a Tolnai Borút Egyesülettel együttműködésben, megújult formában szervezi meg 2016-ban a Tamási Szüreti Napok rendezvényét.

Mindkét napon színes programokkal várjuk a borozni, beszélgetni, koccintani vágyókat. Szeptember 23-án, pénteken 18.00 és 24.00 óra között a „TOLNAI BOROK ÉJSZAKÁJA” rendezvénnyel kezdődik a program, ahol a borsátorban 17 Tolna megyei borász 50 féle borát fogyaszthatják a térre látogatók, emellett borteszten, borfelismerésen vehetnek részt a jófajta borok kedvelői és ismerői.

A kezdéskor, 18 órakor a sokak által kedvelt Happy Street Band hívogató koncertjével várjuk a látogatókat, 20 órától pedig egy kiváló zenekar, a Buda Folk Band ad koncertet, akik saját meghatározásuk szerint „világi” népzenét játszanak. (Róluk külön hírben olvashatnak.)

Az est további része a baráti beszélgetésé, borozgatásé lesz a hangulatosan feldíszített téren.

Másnap, szeptember 24-én, szombaton 14 órától SZÜRETI FELVONULÁS ÉS MULATSÁG indul a Kossuth térről a Szabadság utcán a Penny Marketig, majd vissza a művelődési központ előtti rendezvénytérre. A felvonulás egy-egy pontján, majd a szabadtéri színpadon amatőr művészeti csoportok adnak műsort a nézelődőknek. (Aranyerdő Óvoda és Katolikus Óvoda csoportjai, Pántlika Néptánc Együttes, Magyarkeszi Hagyományőrző Népdalkör, Regölyi Népdalkórus, Rozmaring Német Nemzetiségi Asszonykórus, Tamási Koncert-Fúvószenekar, Cigány Kisebbségi Önkormányzat Tánccsoportja, Őszirózsa Népdalkör) Este a Philips zenekar húzza a talpalávalót az utcabálon.

Este a rendezvénytér mellől indulnak és ide is érkeznek vissza a szüreti futás résztvevői. 

Mindkét napon kézműves vásár várja a szüreti program látogatóit.

A rendezvényen kizárólag a borsátorban árult, engedéllyel forgalmazott borok fogyasztására, kóstolására és vásárlására lesz lehetőség.

Kiszolgálás, borfogyasztás csak üveg borospohárban történik, ami 600.-Ft-os áron lesz bérelhető a borsátorban, mely összeget az adott nap, illetve a rendezvény végén ugyanitt visszaválthatnak a látogatók, vagy ugyanilyen összegben egy üveg bor elvitelére is lesz lehetőségük. Otthonról hozott pohárban is kóstolhatnak bort, de az is csak üveg borospohár lehet.

Lehetőség van borjegy vásárlására, így ha cégek, intézmények, vállalkozások a rendezvény ideje alatt beváltható borjeggyel szeretnének kedveskedni alkalmazottaiknak, akkor a rendezvényt megelőző hét végéig jelezzék ezt a művelődési központban.

Örömmel vár mindenkit a rendezvényen a Tamási Városi Művelődési Központ és a Tolnai Borút Egyesület!

Előző Képviselői fogadóórák 2016. szeptemberében és októberében