Tájékoztató közterület használatról

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Tamási Város Önkormányzata az idei évtől nagyobb figyelmet fordít a közterületek karbantartására, rendezésére, tisztán tartására.

Munkánknak csak akkor van értelme, ha a közterületet használók is betartják a vonatkozó jogszabályokat, viselkedésükkel, magatartásukkal nem okoznak kárt vagy balesetet. Az elmúlt pár hónapban több esetben figyelmeztetésben részesültek a szemetelők és a gépjárművükkel a behajtási tilalomra, korlátozott övezetre (zónára), a kötelező haladási irányra vonatkozó szabályok megszegői. Több esetben is eredményes volt a figyelmeztetés, azonban sajnos még mindig akadnak szabálytalankodók.

Ismételten felhívjuk a tisztelt Lakosság figyelmét, hogy közterületen ne szemeteljenek illetve tartsák be a közúti közlekedés előírásait, ellenkező esetben helyszíni, illetve közigazgatási bírságban fognak részesülni!

Köztisztasági szabálysértés esetén 5.000,- Ft-tól 50.000,- Ft-ig terjedő helyszíni bírság, míg a közúti közlekedés fenti szabályainak megszegése esetén 10.000,- Ft-tól 300.000,- Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.


Műszaki Osztály

Előző A civil szervezetek képviselői találkoztak