Tájékoztató ivóvíz-hálózat fertőtlenítéséről

Vízkezelési technológiát vált az üzemeltető Tamásiban a vízminőség javítása érdekében

Tisztelt Vízfelhasználók!

Mint ismeretes a víziközmű szolgáltatást 2014. szeptemberében vette át a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a korábbi üzemeltetőtől, a Tamási Közös Víz-és Csatornamű Kft-től. Az átvételt követően a DRV Zrt. felelős szolgáltatóként a vízbiztonság érdekében felülvizsgálta a vízminőségi paramétereket. Megállapította, hogy a hálózaton fertőtlenítés szükséges, és a helyi adottságból fakadóan az ivóvíz ammónium tartalma magas. Az ammónium eltávolítása kizárólag víztisztítási technológiával lehetséges, amely jelenleg nem áll rendelkezésre. Ugyanakkor a térségben folyó KEOP ivóvízminőség-javító program keretében fog megvalósulni a tartós megoldást nyújtó vízkezelés. Az átmeneti időszakban a vízhálózatot üzemeltető DRV Zrt. az önkormányzat finanszírozásában alternatív technológia alkalmazásával gondoskodik az ellátásbiztonságról.

Tamási Város Önkormányzata és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. tájékoztatja a tisztelt Felhasználókat, hogy 2015. 03. 09-től a vízminőség javítása érdekében új fertőtlenítési technológia kerül bevezetésre. A fertőtlenítési mód változását követően az ivóvíz vezetékben korábban kialakult biológiai filmréteg leválása fog megtörténni, ami ideiglenesen várhatóan 6-8 héten keresztül esztétikai – egészségre nem ártalmas – minőségi változásokat eredményezhet. A DRV Zrt dolgozói ezen időszak alatt a hálózaton folyamatos öblítési munkákat végeznek a minőségi változás kezelése érdekében. Kérjük a vízminőséggel kapcsolatos panaszát a 06 40-240-240-es telefonszámon bejelenteni szíveskedjenek, hogy az érintett szakaszon a hálózat öblítéssel a problémát mielőbb kezelni tudjuk.

Az Önkormányzat és a szolgáltató a víztechnológia módosítása kapcsán kéri a Felhasználók türelmét és megértését, mivel a módosítás célja az ivóvíz minőségének javítása.

Tamási Város Önkormányzata, Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
Tisztelt Vízfelhasználók!
2015. 03. 09-től
6-8 héten keresztül
esztétikai – egészségre nem ártalmas – minőségi változásokat eredményezhet.
06 40-240-240
Tamási Város Önkormányzata, Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
Előző Boldog Nőnapot Tamási Város Hölgyeinek!