Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Tisztelt Tamási lakosok!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság településünk területén 2022. július 14 -én csütörtökön, a napnyugtát követően,földi úton történő szúnyoggyérítési munkálatokat végez, amennyiben ezt az időjárás nem teszi lehetővé, úgy a védekezésre 2022. július 15 -én pénteken vagy július 16 -án szombaton kerül sor, ugyanabban az időpontban.

A védekezés során alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére az alábbi intézkedéseket javasoljuk:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Megértésüket és együttűködésüket Köszönjük!

Tamási Város Önkormányzata

Előző Tájékoztatás menetrend módosításról