Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság településünk területén, a napnyugtát követően, földi úton történő szúnyoggyérítési munkálatokat végez

A kezelés pontos időpontja: 2022. augusztus 9. -én, a napnyugtát követően, amennyiben ezt az időjárás nem teszi lehetővé, úgy a védekezésre 2022. augusztus 10.-én vagy 11.-én kerül sor, ugyanabban az időpontban.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Megértésüket és együttűködésüket Köszönjük!

Tamási Városüzemeltető Kft.

Előző Tamási IV. számú felnőtt háziorvosi körzet ellátása 2022. augusztus 1. napjától