Tájékoztató a „Közösségi együttélés alapvető szabályai” című önkormányzati rendeletről

A Képviselő-testület megalkotta a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendeletét.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény felhatalmazza a képviselő-testületet, hogy rendeletben határozza meg a közösségi együttélés alapvető szabályait, valamint azok elmulasztásának jogkövetkezményeit. Ezek tipikusan a lakosság által elvárt, korábban is ér-vényesülő, hatályos önkormányzati rendeleteinkben szabályozott magatartási szabályok, ame-lyek megsértése nem minősül bűncselekménynek vagy szabálysértésnek, de a közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétesek. Ilyenek különösen a közterületek használatával, a köztisztasággal és zajvédelemmel, a temető használatával, az állattartással, a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezésével kapcsolatos magatartások. Szankcióként 50.000,- Ft-ig terjedő helyszíni bírság és 150.000,- Ft-ig terjedő közigazgatási bírság kiszabásának van helye.  A rendelet teljes terjedelemben letölthető ide kattintva, a rendelet hatályba lépésének időpontja: 2016. október 1. napja.

Kérjük a tisztelt lakosságot a rendeletben foglaltak betartására, hiszen a rendelet célja nem a szankcionálás, hanem a közrend, köznyugalom, azaz a közösségi együttélés alapvető szabá-lyainak a biztosítása!

ide kattintva

Tamási Város Önkormányzata

Előző A Tamási Innovációs Központ Nonprofit Kft. munkatársat keres