Sajtóközlemény a Tamási Fürdő üzemeltetéséről

Tamási Város Önkormányzata DDOP pályázati forrásból több, mint 50% önerő biztosítása mel­lett valósította meg a közel 1,5 Mrd Ft összköltségű Ability fürdőfejlesztés Tamásiban elnevezésű projektet 2011-ben. A pályázat keretében a 40 éves múlttal rendelkező fürdőben olyan fejlesztés, beruházás valósult meg, amely a rendelkezésre álló termálvízre alapozva a mai kor igényeit hivatott kielégíteni. Az üzemeltetésre az önkormányzat 25 évre szóló szerződést kötött az AQUAPLUS Kft-vel.

Az üzemeltető évente beszámolót ad az üzemeltetésről Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testülete részére. Idei évben a képviselő-testület március havi ülésén a beszámolót napirendjéről levette, mert olyan karbantartási, felújítási feladatok voltak folyamatban, amelynek teljesítését az üzemeltető május végére vállalta.

A beszámolót végül júniusi ülésén tárgyalta a tulajdonos képviselő-testület, amelyet nem fogadott el, mivel olyan alapvető karbantartási, javítási hiányosságok voltak a fürdő beltéri és kültéri részén egyaránt, amelyek nem vállalhatóak, a fürdő jó hírére károsan hatnak.

Annak ellenére, hogy az üzemeltetést külső cég végzi, a fürdő továbbra is az önkormányzat tulajdona, amely felelősséget érez annak működtetését illetően.

A hiányosságok pótlására az üzemeltető ez év augusztus 31. napjáig kapott haladékot.



Tamási, 2016. július 4.

Porga Ferenc
polgármester

Előző Önkormányzati naptár-fotópályázat