Paks II. interaktív kamion érkezik Tamásiba

Paks II. interaktív kamion érkezik Tamásiba

Tisztelt Tamási lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. november 15-én hétfőn, Tamásiba érkezik a Paks II. interaktív kamion, mely az érdeklődők számára a Kossuth téri parkolóban 8:00-12:30 és 13:00-17:00 óra közötti időpontban ingyenesen látogatható.

Az interaktív tájékoztató kamion egy guruló kiállítás, amelynek belsejében lévő interaktív eszközökkel, játékos formában ismerteti meg a látogatókat az atomenergiával. A jármű házhoz viszi az ismereteket a nukleáris energiatermelésről, az atomenergia biztonságos és környezetkímélő felhasználásáról, a hazai energiatermelésben betöltött kiemelt szerepéről, a Paksi Atomerőműről, illetve az új atomerőművi blokkok létesítését végző Paks II. projektről azok számára is, akiknek nem áll módjukban felkeresni a szintén széleskörű tájékoztatást nyújtó paksi Tájékoztató és Látogatóközpontot.

A kiállítás közvetlenül, lakókörnyezetében tájékoztatja a lakosságot az atomenergiáról és az új blokkokról, és lehetővé teszi a felmerült kérdések megválaszolását, eloszlatva az atomenergiával kapcsolatos esetleges félelmeket, kételyeket.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a mozgó kiállítás munkatársai.


Tamási Város Önkormányzata

 

Előző Időskorúak és hatósági házi karanténban lévők ellátása