Németh Miklós chardonnay-ját választották a város borának

140 bort zsűriztek a tamási kistérségi borversenyen, melynek április 23-án zajlott az eredményhirdetése a Túrmezei Erzsébet rendezvénytéren.

– Nem a csúcsévjáratok közé fog a 2015-ös esztendő bevonulni - mondta Módos Ernő, a zsűri elnöke. - Sajnos az őszi időjárás, különösen az érési időszakban nem volt optimális a borvidékünkön, a sok eső kifejezetten gátolta a biológiai érést és a cukrosodást is. A késői érésű fajtáknál nagyon taktikázni kellett a szürettel, hogy a legjobb érési potenciállal szedjük le a szőlőt. Vegyes a kép, azt tudom mondani, hogy sajnos igazi csúcsévjárat a 2012-es év óta nem volt. Azért akadtak finom borok: a versenyen jól szerepeltek a rosék, találtunk egy-két szép olaszrizlinget, és kékfrankosban is volt néhány dícséretes.

A város bora idén egy chardonnay lett, amely kiváló fajtatulajdonságokkal rendelkezik, hiszen egy nagyon jellegzetes fehérborról van szó, különlegesen finom zamatanyaggal, jó savtartalommal, Németh Miklós bora maximálisan megfelelt ezeknek a kritériumoknak, és méltón viseli a Tamási Város bora címet - értékelt a zsűri elnöke.

A nagy vörös arany oklevelet a hőgyészi Farkas József cabernet franc bora érdemelte ki, a nagy fehér arany oklevelet pedig a nagyszokolyi Kugler Henrik cserszegi fűszerese kapta meg.

A teljes lista IDE KATTINTVA tekinthető meg.

forrás: infotamasi.hu

IDE KATTINTVA
infotamasi.hu
Előző DeerParade - Street Art pályázati felhívás 2016