Magyar Festészet Napja Tamásiban

A Magyar Festészet Napját 2002 óta rendezik meg hazánkban, ezeken az alkalmakon a magyar kortárs festészetet ünnepeljük.

Az évek folyamán országos, sőt határon túlra nyúló, többnapos rendezvénnyé nőtte ki magát a kezdeményezés. Minden évben Szent Lukács, a festők védőszentjének ünnepnapja köré szerveződik az esemény.

A Városi Művelődési Központ is megünnepli ezt a napot, 2016. október 15-én, szombaton több programmal is várja a látogatókat. Ez alkalommal több művészeti ágba kaphatnak bepillantást a rendezvények résztvevői, látogatói, az idei esemény középpontjában a festészet és a zene kapcsolata áll.

A művelődési központ előterében zenére alkothatnak a programra benevezők, (ennek részleteit a képen olvashatják) majd délután a „Tamási objektíven keresztül 2016” fotópályázatra beérkezett képekből nyílik kiállítás a Tamási Galériában.

Este pedig a zene veszi át a főszerepet, a Tamási Koncert-Fúvószenekar és a németországi testvérváros, Stollberg zeneiskolájának zenekara ad koncertet a művelődési központ színháztermében.

Várjuk a művészetkedvelőket október 15-én a Városi Művelődési Központban!

Előző Képviselői fogadóórák 2016. októberében és novemberében