Lakossági tájékoztató szúnyoggyérítésről

Tisztelt Tamási lakosok!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság településünk területén 2022. július 25. -én hétfőn, a napnyugtát követően, földi úton történő szúnyoggyérítési munkálatokat végez, amennyiben ezt az időjárás nem teszi lehetővé, úgy a védekezésre 2022. július 26. -án kedden vagy július 27. -én szerdán kerül sor, ugyanabban az időpontban,

A védekezés során alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére az alábbi intézkedéseket javasoljuk:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Megértésüket és együttűködésüket köszönjük!

Tamási Városüzemeltető Kft.

 

Előző Tájékoztató - III. fokozatú hőségriasztás