Közlemény a Vasút utcai hulladék feldolgozóval kapcsolatban

Közlemény a Vasút utcai hulladék feldolgozóval kapcsolatban

A Tamási, Vasút utca 13. szám alatti ingatlan tulajdonosa az alábbiakról tájékoztatta Tamási Város Önkormányzatát az ott működő, hulladék feldolgozó cég tevékenységével kapcsolatban:

Az érintett ingatlan megrongált kerítésének megjavítása a tulajdonos révén megtörtént, mint egy 150-200 fm hosszúságban. Ezzel a ténnyel a felhalmozott műanyaghulladék teljes egészében elszigetelésre került a környező területektől.

Intézkedés történt a terület őrzésvédelme tárgyában is.

Előreláthatólag két héten belül távfelügyelet útján kamerákkal lesz biztosítva az ingatlan.

A bérlővel a WASTRA GROUP Kft-vel a fennálló bérleti szerződés a bérlő szerződésszegése okán 30 napos határidő betartásával, felmondásra került.

Az ingatlan tulajdonosa több esetben felszólította, figyelmeztette a képviselőt a szerződéses kötelezettségei teljesítésére, valamint a jóhiszemű joggyakorlás következményeire. Az ingatlan területén jelenleg található műanyaghulladék jelenleg is a WASTRA GROUP Kft. tulajdona, ezért ő gyakorolja kizárólagosan a rendelkezési jogot. A bérlő a felróható magatartásával a tulajdonosnak jelentős eszmei és vagyoni kárt, hátrányt okoz és okozott.

A fenitek alapján a tulajdonos és Tamási Város vezetésének céljai teljesen megegyeznek, a probléma minél előbb történő, gyors és mindenki számára megnyugtató megoldása érdekében továbbra is készséggel állnak az Önkormányzat rendelkezésére.

Tamási Város Önkormányzata és a terület tulajdonosa közösen keresik a megoldást az ott tárolt, nem veszélyes, műanyag hulladék mielőbbi feldolgozására, esetleges elszállítására.

Tamási Város Önkormányzata

Előző Államalapításunk Ünnepe és 62. Tamási Lovas Napok