Közlemény a koronavírus járvány második hulláma miatt bevezetett intézkedésekről

Tisztelt Lakosság!

A koronavírus világjárvány második hulláma miatti járványügyi valamint az ismételten elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel Tamási város közigazgatási területén az alábbi védelmi intézkedések bevezetése, illetve alkalmazása vált szükségessé:

Kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata (az országos hatályú rendelkezéseken túl):

  • valamennyi köznevelési intézmény 50 m-es körzetében,
  • egészségügyi intézmény 50 m-es körzetében,
  • piacon,
  • játszótereken a hatodik életévet be nem töltött kiskorúak kivételével.


1. Közétkeztetés: a közétkeztetési szolgáltatásra az alábbiak szerint kerül sor:
A bölcsőde, óvoda és általános iskola továbbra is működik, a közétkeztetés a megszokott rendben megy.
A Tamásiban élő közétkeztetésre jogosult gimnáziumi és szakképző iskolai középiskolások számára a napi egyszeri melegétkezés (ebéd) igénybevételére, átvételére van lehetőség a Vályi Péter Szakképző Iskola konyháján 11:30-13:30 közötti időben, előzetes igénybejelen-tés alapján, egyszer használatos műanyag éthordókban. (Gimnáziumi tanulók esetében a gimnáziumban kell jelezni, szakképző iskola tanulói esetében a 20/352-5803-mas telefon-számon.)

2. Közétkeztetési térítési díj fizetésére kérjük elsősorban az átutalást (11746029-15733438) vagy a bankkártyás fizetési módot válasszák, illetve készpénzes fizetési szándékukat ügyfél-fogadási időben jelezzék a Polgármesteri Hivatal portáján illetve fenti telefonszámon!

3. Az Önkormányzat üzemeltetésében lévő Sportok Háza kizárólag a versenyszerűen sportolók számára edzés vagy sportrendezvényen való részvétel céljából áll rendelkezésre. A Játszóház is bezárásra került.

4. A Tamási Kulturális Központ, így a művelődési központ és a könyvtár látogatása tilos, az intézmény bezárt.

5. A Tamási Polgármesteri Hivatal rendkívüli ügyfélfogadási rendje hétfő 8:00-18:00, csütörtö-kön 8:00-16:30 óra között következő módon történik: A hivatal portáján valamennyi kére-lem, beadvány leadható, amelyre kérjük megadni az ügyfél gyors elérhetőségét (telefon-szám, email cím), amelyen a további ügyintézés érdekében a kapcsolat tartható. A hivatal telefonos elérhetőségei továbbra is működnek, az ügyintézők azon elérhetőek.

6. A Tamási Városért Közalapítvány veszélyhelyzet idejére létrehozott Szolidaritási Alapja továbbra is él, amelyre várjuk azok támogatását, akik a járványügyi és veszélyhelyzet miatt a településen nehéz helyzetbe kerülő családokat, személyeket szeretnék támogatni, segíteni.

középiskolások
hétfő 8:00-18:00, csütörtö-kön 8:00-16:30 óra között következő módon történik:

A "Szolidaritási Alap" alszámla száma: 71800219-16255539

Továbbá ezen alapra jelentkezhetnek azok, akik a veszélyhelyzet miatt támogatásra szorulnak. Érdeklődni a Tamási Polgármesteri Hivatalnál lehet az 570-800/108 –as és 570-800/113-as telefonszámokon.

7. Védőnői Szolgálat
Az érintettek egyeztessenek védőnőjükkel.

8. Tamási és Környéke Szociális Központ (7090 Tamási, Rákóczi u 1.)
A központ által nyújtott szolgáltatások közül, a szociális étkeztetés, házi segítség nyújtás, családi és gyermekjóléti szolgáltatás továbbra is működik.
Az idősek nappali ellátása (idősek klubja), demens személyek nappali ellátása tekintetében az igénybe vevők számára az ellátást az érintettek otthonában biztosítja az intézmény.

9. Időskorúak, hatósági vagy önkéntes karanténban lévők, otthonukban élő fogyatékos sze-mélyek ellátása

Annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatt minden 65 év feletti tamási lakos és hatsági vagy önkéntes házi karanténban lévő személy, továbbá otthonában élő fogyatékos személy OTTHON tudjon MARADNI és ellátása biztosított legyen, Tamási Város Önkor-mányzata az ellátásról való gondoskodást a Tamási és Környéke Szociális Központtal közösen valósítja meg.

Amennyiben Ön 65 év feletti vagy hatósági, illetve önkéntes házi karanténban tartózkodik, illetve otthonában élő fogyatékos személy és alapvető szükségleteinek ellátását másként nem tudja megoldani, a következő telefonszámon kérhet segítséget

Ön 65 év feletti vagy hatósági, illetve önkéntes házi karanténban tartózkodik, illetve otthonában élő fogyatékos személy és
  • étkeztetés (meleg ebéd),
  • bevásárlás,
  • gyógyszer kiváltás,
  • postai ügyintézés

céljából: +36-30/538-1387

Kérjük csak indokolt esetben és a járvány miatt megoldhatatlan, szükséges teendők elinté-zése, ellátások igénybevétele, jelzése érdekében hívják a fenti telefonszámot, hogy valóban azoknak tudjunk segíteni, akiknek más lehetőségük nincs.


Vigyázzunk egymásra! Együtt újra sikerülni fog!

Tamási, 2020. november 12.

Porga Ferenc
Tamási Város Polgármestere

Előző Lakossági tájékoztató a fás szárú növények telepítéséről és kivágásáról