Klimatizált Látogatóközpont

A tél folyamán tovább emelkedett a Dám Pont Látogatóközpont komfortszintje –nyáron is hűvös várja a Vendégeket a Kiss Épületgépész Kft. felajánlásával.

Bár a Dám Pont Látogatóközpont a Tamási Parkerdő területén fekszik, a múlt nyár tapasztalata azt mutatja, hogy a klímaváltozás, a tartós nyári meleg napok, hetek a hűs erdővel körülvett területen is jelentős kellemetlenséget okoznak. Ma már a legtöbb vendéglátóhelyen, múzeumban, közösségi terekben elkerülhetetlen a nyári tartós kánikulában az épületek hűtése.

Míg májusban a Dám Pont nyitásakor a sok esős és hűvös nap volt kellemetlen, a nyár folyamán a kiállítótérben és a büfé vendégterében többször 30 oC körüli volt a hőmérséklet. Az 1-2 hétig tartó 35-38 oC-os hőség az épületet is és környezetét is felmelegíti, ráadásul a hőség időszakokban az éjszakai hőmérséklet is igen magas volt, így a hajnali szellőztetésekkel a friss erdei levegő bejutott ugyan, de az épület belső hőmérséklete csak minimális mértékben csökkent. Ez egyrészt a látogatóközpontba érkező vendégek szempontjából rendkívül kellemetlen, másrészt az épületben elhelyezett kiállítási tárgyak, fali installációk, tablók, ragasztott poszterképek állagát is rontja, de ugyanígy az érintőképernyős kvízjátékok, ismeretterjesztő panelek hűtőventilátorai és a büfé hűtőgép berendezései is folyamatosan nagyüzemben dolgoztak, amivel még több hő keletkezett – igen magas energiafogyasztással.

Mindezek megoldására Tamási Város Önkormányzata klímaberendezések felszerelése mellett döntött, ennek kivitelezhetőségére kértek szakértői felmérést a Kiss Épületgépész Kft.-től. Ez alapján 5 db klímaberendezés került a látogatóközpont különböző tereibe, természetesen az ehhez szükséges műszaki hátterek kialakításával.

A klímákat a Kiss Épületgépész Kft. bruttó 3 millió forint értékben közérdekű kötelezettségvállalás címén adományozta Tamási Város Önkormányzatának a Dám Pont Látogatóközpontba. A gépészeti céget külön dicséret illeti a rendkívül gyors, precíz és tiszta szerelési munkálatokért!

Előző "Mozdulj Tamási" Tamási Város Sportkoncepciója 2022-2027.