Kihirdették a videópályázat eredményét

Tamási Város Önkormányzata márciusban hirdetett videópályázatot a város középiskoláiban tanuló, 9-13. évfolyamos diákoknak „Tamási – én így szeretném” címmel.

A célja főként az volt, hogy a városvezetés megismerhesse, hogyan képzelik el a fiatalok a jövő Tamásiját. A diákoknak egy körülbelül 5 perces filmet kellett leforgatniuk ebben a témában, ügyelve arra, hogy pályázatuk megvalósítható ötleteket tartalmazzon, hiszen a városvezetés a legjobb pályamunkák megvalósítását tervezte. Három csapat készítette el videóját a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium és Kollégiumból, egy pedig a Vályi Péter Szakképző Iskolából.

A zsűri végül a vályisok pályázatát ítélte a legjobbnak, az iskola grafikus tanulói egy KultiPont elnevezésű helyet álmodtak meg, ahol a fiatalok iskola után eltölthetik szabadidejüket, mindezt újrahasznosított raklapbútorokból, ötletes graffitikkel, fiatalos dizájnnal valósítanák meg. Nyereményük egy egyhetes kirándulás Tamási franciaországi testvérvárosába júliusban.

Második helyen végzett a La Fiesta nevű csapat, melynek tagjai egy-egy tabletet kaptak jutalmul.

A dobogó harmadik fokára az Első fecskék nevű csapat léphetett, tagjai vásárlási utalványokban részesültek, és hogy a negyedik csapat se távozzon üres kézzel, a Gimis lányok is vásárlási utalványokat vehettek át.

Előző Fő utcai járdaépítés