Indul a „Zöld Pont és Civilház” kivitelezése

Örömmel értesítettük korábban a város lakosságát, hogy a TOP-2.1.1-15-TL1 - Barnamezős területek rehabilitációja pályázati felhívásra 2018 tavaszán benyújtott pályázatunkat a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője támogatásra érdemesnek ítélte.

Az Önkormányzat a projektben tervezett kivitelezési tevékenységre szerződést kötött a PSN Kft-vel.
A munkaterület átadására 2020. otóberében kerül sor.

A fenntartható város szempontjából egyre nagyobb jelentősége van az egyéb, akár belvárosi elhelyezkedésű üres ingatlanok hasznosításának is, ahol a jövőbeli beruházás célja egy új funkció megtalálásával a környezet javítása és adott esetben az ingatlan értékvédelme, megőrzése.

A projekt keretében a „Zöld Pont és Civilház" kialakítása valósulna meg a Deák Ferenc utca 43. sz alatti használaton kívüli, leromlott állapotban lévő épületben.

A projekt alapvetően közösségi és kulturális célokat szolgál, hiszen otthont teremt a civil egyesületek számára, hogy megtartsák üléseiket, rendezvényeiket. A fejlesztés megvalósulásával így közösségi célokat kiszolgáló épület alakulna ki, amely mint rendezvényközpont, szolgáltatóház, szabadidős létesítmény funkcionálna.

Mindemellett a projekt megvalósítása által lehetőséget kapnak a művészeti iskola, általános iskola, gimnázium vagy szakképző iskola tagjai tanórákon felüli ismeretek elsajátítására, gyakorlásra, valamint foglalkozások tartására, azaz közösségi célú használatra. A tervezett épületben helyet kapnának civil- és sportegyesületek irodái, rendezvénytér (konferenciaterem), infopont (és alkotóműhely, kézműves foglalkoztató), vizesblokk, raktár, öltöző, felújított belső udvar.

A népi építészet hagyományos anyaghasználatának megőrzésével, gyakorlásával és újraalkalmazásával kerülne felújításra az épület.

A kivitelezés 2020. októberében kezdődik meg és előreláthatólag 2021. novemberében zárul.


Tamási Város Önkormányzata

Előző Mi újság Paks II.? 2020