Hűvösben alhatnak nyáron az óvodások

Minden intézmény örül, ha segítséget kap munkájához, komfortosabbá teszik környezetét. Még fontosabb a támogatás akkor, ha az a gyermekek egészségének megvédését, jó közérzetük biztosítását célozza meg.

A Tamási Aranyerdő Óvoda és Bölcsőde óvodai intézményegysége hálásan fogadta a Kiss Épületgépész Kft. nagyvonalú felajánlását. A cég 2.350.000 Ft. értékben közérdekű kötelezettségvállalás címen természetbeni juttatást adományozott Tamási Város Önkormányzatának. Ez a déli épület 5 óvodai csoportjának klímaberendezéssel történő felszerelését jelenti.

A nyár a legkedveltebb évszak az óvodások körében. Nincsenek kötött foglalkozások, élvezhetik a szabad játéktevékenységeket, a jó időt, a napsütést.

Az óvónők arra törekednek, hogy a gyermekek minél több időt töltsenek a csoportszobákon kívül, ezért kihasználva teraszaikat, akár már a reggelizés is ott történik, majd ebédig az udvari játékokon a sor. A gyerekek nagyrészt az árnyékos területeken játszanak, de csábító lehet a napsütötte füves terület is. A nyári meleg nem akadályozza meg a kicsiket a futkározásban, homokozásban, csúszdázásban. Elmúlt években már lehetőségük van arra is, hogy párakapu alatt frissítsék fel  magukat, a rendszeres folyadékpótlásról pedig a nevelők gondoskodnak.

Azonban míg délelőtt a szellős, árnyékos udvaron játszanak az ovisok, addig az épület helyiségei egyre melegebbek és melegebbek lesznek, nem ritka a 30-32 C körüli belső hőmérséklet. Az elfáradt apróságoknak ezért az ebéd utáni csendes pihenő sokszor nem csendes és nem is pihentető. Hiába a minimális ruházat, a besötétített ablakok – a kicsik izzadva forgolódnak, a forróra felmelegedett épületben nehéz az alvás.

Az idei nyáron ez már másképp lesz, bízva a klíma berendezések hatékony működésében. Köszönet ezért a Kiss Épületgépész Kft. vezetőinek és munkatársainak!

Beréti-Stier Márta intézményvezető

Előző Hálózatfejlesztés miatti szolgáltatás kimaradás - Tarr Kft.