Folytatódik az 1000 új fát Tamásiba program

Folytatódik az 1000 új fát Tamásiba program

Tisztelt Tamásiak!

A lakosság bevonásával folytatódik az „1000 új Fát Tamásiba” elnevezésű program.

A 2019. évben elkezdett faültetési terv érdemes arra, hogy folytassuk és kiterjesszük városunk teljes területére. Ne csak parkjaink és játszótereink zöldüljenek, hanem újítsuk meg utcáink zöldfelületét is!

Tamási Város Önkormányzata felmérést végez, melynek keretében lehetőség nyílik arra, hogy minden lakóingatlan előtti közterületre díszfát igényeljenek a lakosok. A facsemetéket térítésmentesen biztosítja az önkormányzat.

Az igényléssel és ültetéssel kapcsolatos tudnivalók a következők.

A facsemeték ültetését minden ingatlantulajdonos maga végzi el. A díszfa típusát a közterület paramétereinek figyelembevételével az önkormányzat kertészeti vezetője határozza meg, miután megvizsgálta, hogy az adott közterületen elegendő hely áll-e rendelkezésre, illetve közműveket érint-e.

Utcánként azonos típusú díszfákat tervezünk.

A szabadgyökerű facsemetéket október végén, november elején biztosítja az önkormányzat. Egy ingatlanhoz legfeljebb 2 facsemete igényelhető. A facsemeték mellé ültetési és gondozási útmutatót adunk. Az igénylő nyilatkozatban vállalja a facsemeték megfelelő gondozását.

A facsemetékkel kapcsolatos igénybejelentéseket legkésőbb 2021. október 25-ig, ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodájához lehet eljuttatni, e-mailben, telefonon, vagy személyesen az igénylő nevével és az ingatlan címének megjelölésével.

E-mail cím: joo.mariann@tamasi.hu
Telefonszám: 570 800/ 103-as mellék
Ügyfélfogadási idő: hétfő: 8:00-18:00 és csütörtök 8:00-16:30

Várjuk mindenki jelentkezését!

Tamási Város Önkormányzata

 

Előző Újireg, Fornádpuszta, Kecsegepuszta, Meggyespuszta vízhiány