Felhívás - Ivóvízminőség-javító fejlesztés

A négy települést érintő, KEHOP-2.1.2-15-2016-00001 azonosítószámú, Észak és Közép Dunántúli Ivóvízminőség-javító Program 1. (ÉKDU 1.) elnevezésű projekt keretében, európai uniós és hazai források felhasználásával valósul meg több komplex ivóvízminőség-javító beruházás, a DRV zrt. által üzemeltetett rendszerek közül Tamási városának vízmű telepén. A szóban forgó telepen az újonnan létesülő vízkezelő gépházakban a mai kor színvonalának megfelelő új szűrés technológiák kerülnek megépítésre, melyek segítségével a városban szolgáltatott ivóvíz a Hatósági előírásoknak megfelelő minőségű lesz.

 

A beruházás megelőztével Tamási városában az ivóvíz több komponense is meghaladta az előírt határértéket.
Határértékeknek megfelelő ivóvíz biztosítása okán a meglévő vízműtelepen új vízkezelő berendezések telepítése valósult meg.

A rendszeren történő ivóvízminőség-javító KEHOP-fejlesztésnek köszönhetően a projektterületen élőknek egészségesebb, a szigorú határértékeknek is maradéktalanul megfelelő ivóvizet tud majd a DRV Zrt. szolgáltatni.


Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a projekt végén a megfelelő laboratóriumi vizsgálati eredmények birtokában a Kivitelező meg fogja keresni az NSZSZ (Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv) területi illetékes képviselőjét, hogy engedélyezze a projekt lezárását, amennyiben a szolgáltatott víz a 201/2001. kormányrendelet előírásai szerint ivóvíznek minősül, és biztonsággal fogyasztható.

Az új tisztítás technológiák beüzemelését követően meg fog történni a fő ivóvíz vezetékek mechanikai tisztítása és átmosatása.

Mosatási időszakban az érintett szakaszok, utcák külön kiértesítést kapnak.
A munkálatok átmeneti enyhe nyomáscsökkenéssel, vízzavarosodással járhatnak.

Az új tisztítás technológia hatósági határértékeknek megfelelő ivóvizet fog biztosítani a lakosok számára, mely ivóvíz az eddig fogyasztott ivóvízhez képest élvezeti szempontból ( pl. íz ) változást fog mutatni.

Előző Népszámlálás - segítség az online kitöltéshez