Értesítés várható vízhiányról

Értesítés várható vízhiányról

Tisztelt Tamási Lakosok!

Sokak számára ismert, hogy Tamási Város központi belterületén elindult az ivóvíz minőség javító program kivitelezése.

A beruházás részeként 60 db vízhálózati csomópontot is át kell építeni, melynek során új tolózárak és szivacsos hálózatmosatás feltételeit biztosító szerelvényeket kell beépíteni, melyhez az érintett csomópontok környeze-tében el kell zárni az ivóvíz vezetékeket.

A kivitelező tájékoztatása szerint ezen munkálatokat munkanapokon 9 órától 16 óráig végzik az alábbi terve-zett ütemezés szerint:

  • November 22-26. között a Dózsa Gy.u.-ban, a Zrínyi u.-ban, a Széchenyi u.-ban és a Mező u.-ban vég-zik a tolózár aknák átépítését. Ezen utcákban, valamint az ezekhez vezetékkel csatlakozó Szent István u.-ban, Szabadság u. 58-88. közti szakaszán és a Liszt F. u.-ban vízhiány, illetve víz zavarosodás várha-tó.
  • November 29- december 4. között a Móricz Zs. u.-ban, a Szabadság u.-ban, az Arany J.u.-ban és a Klapka Gy.u.  utcában végzik a tolózár aknák átépítését. Ezen utcákban, valamint az ezekhez vezeték-kel csatlakozó Móricz Zs. lakótelepen, Szabadság u. 9-57. 30-46, köti szakaszon, a Szabadság u. 54.-ben (Kormányhivatal) Czuczor u-ban, Deák F. u. 10-40 és 15-61., Arany J. utca és Csokonai utca közti szakasz, Garay u-ban, Dózsa u. 1-37. 2-22. és a Kossuth téren vízhiány, illetve víz zavarosodás várható.
  • December 6-11. között a Czuczor G. u.-ban, Rákóczi u.-Szent István u.-Belátó u. közti szakaszán, Zrínyi u.-ban és a Deák F. ut-cákban végzik a tolózár aknák átépítését. Ezen utcákban, valamint az ezekhez vezetékkel csatlakozó Dózsa u. 1-37., 2-22.( Rendelőintézet ), Petőfi u.-ban - és Szabadság utca 11-27., 4-26., Deák F. u. 2-10., 1-15. közti szakaszon vízhiány, illetve víz zavarosodás várható.

A hetenként ütemezett munkák várhatóan egy-egy utcát csak egy-egy munkanapon érintenek.

Az esetleges károk megelőzése érdekében vigyázzanak, hogy a vízhiányos időszakban megnyitott csapokat mindig zárják vissza. Amíg a víz le nem tisztul, lehetőleg csak a hidegvizes csapokat használják, hogy a vas-pelyhek ne a vízmelegítő készülékekben csapódjanak ki, illetve a víz letisztulásáig mosógépet ne indítsanak.

A munkálatok miatt várható kellemetlenségek miatt kérjük megértő türelmüket!

A munkák további ütemezéséről folyamatosan tájékoztatást adunk.

Tamási Polgármesteri Hivatal
Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda

Előző Oltási akcióhét meghosszabbítva december 5-ig