Csak egy ugrás Tamási – s a vidéki adventi hangulat!

Erdők alatt s domb tetején, a templommal szemben meghitt várakozás, halk beszélgetések, nagy kacagások, édes kalácsillat, vásári portékák, melengető forralt bor, bizsergető zenék – ez a Tamási Advent hangulata! Hol ez a varázs? Csupán félórányi útra Siófoktól délre.

Egy kisváros a miénk Tolna megyében, 8 ezer pár száz lakossal. Szeretjük! Nagyon! Úgy, ahogy van, ahogy éppen mindig van, mert itt mindig történik valami. Csodás természeti környezetben élünk, amit rendkívül sok hozzáadott érték tesz egyre élhetőbbé. Termálfürdőnk* 10 éve már télen is nagyszerű kikapcsolódás, kerékpárútjaink szintén, melyek kis ékszerdoboz falvakba vezetnek, erdeinkben több tanösvény és túraút visz igazán közel a természethez, s temérdek kulturális program vár kicsiket, nagyokat, időseket egyaránt!

Így van ez az adventi időszakban is, a Tamási Művelődési Központ az utóbbi években oly magas szintre emelte a decemberi programok minőségét és szervezését, hogy egyre több a hozzánk érkező vendég közeli s távoli vidékekről, nagyvárosokból is. A Tamási Advent mindig változik, fejlődik, de ragaszkodunk az eredeti vidéki hangulat megőrzéséhez, mert ez olyan „igazi”, mert így érezzük jól magunkat, s ezt az érzést szeretnénk átadni a hozzánk érkezőknek is.

Az idei programok és a folyamatosan frissülő információk itt olvashatók: https://www.facebook.com/tamasimuvhaz

Ez évtől meghintjük egy kis porcukorral ezt a mézeskalács városka hangulatot! Ez év májusában nyílt meg a Dám Pont Ökoturisztikai Látogatóközpontunk. Egy kincsesláda, melybe belepakoltuk múltunkat, jelenünket és jövőnket, a két kezünkkel és szívünkkel alkotott értékeinket, s a természet adományait – és amiből osztogathatjuk mindezek élményét közel s távolról érkező Vándoroknak, Vendégeinknek. A Dám Pont kiindulópont, támpont, ahonnan irányt mutatunk térségünk kincseinek lelőhelyéhez. A Miklósvár városrészen, a Parkerdő ölelésében, e tájba simuló nádtetős épület hagyományos és modern eszközökkel egyaránt várja Látogatóit. Ezen a meseszerű helyen az adventi hétvégéket kiegészítjük – szombati családi kézműves foglalkozásokkal. a 3. Advent szombatunk különleges lesz, egészen rendhagyó! Idén 250 éve, hogy Eszterházy (Fényes) Miklós a Tamási erdőben vadászott örökölt birtokán. Mivel azonnal szívébe zárta a helyet – megkezdte itteni „üdülései” szervezését, 5 évvel később vadászkastélya építését, magas rangú urak, uralkodók vendégül látását, s egyúttal településünk felvirágoztatását. Az évforduló alkalmából a 3. szombaton Eszterházy-napot tartunk a Dám Pontban: Eszterházy családtörténeti tárlatvezetésekkel, az Eszterházyak Tamási vadászatairól izgalmas és interaktív előadással, délelőtt saját családi címerpajzsot lehet készíteni, de ugyanígy kiderül az Eszterházy-torta és az Eszterházy-rostélyos története is. Decemberben Ízvarázs bájolja Vendégeinket az Öko Büfében: forralt bor, rumos forró csoki, illatos teák és esszenciás cappuccinók, fűszeres melegítő harapnivalók, piték, sütik, Eszterházy rostélyos-new style, Eszterházy torta, kiskalácsom – nagykarácsony.

A Dám Pont Adventi szombatok részletei és folyamatosan frissülő információk itt olvashatók: https://www.facebook.com/damponttamasi

Várunk Mindenkit nálunk szeretettel!
Csak egy ugrás Tamási – a mi Otthonunk.

Forrás: https://kilatomagazin.hu/hethatar/csak-egy-ugras-tamasi-s-a-videki-adventi-hangulat/

 

Előző Kellemes Ünnepeket!