57. Tamási Lovas Napok egy nemzetközi szintű pályán

Tamási városa és az Appaloosa Lovassport egyesület közösen határoztak egy új, négy évszakos pálya építéséről, melyről a testület még júniusban döntött. A város vezetése ezzel világossá tette szándékát, hogy a Tamási Lovas Napok újra régi fényében tündököljön. Ennek előfeltétele volt egy olyan pálya megépítése, mely otthont adhat a legkiválóbb lovasoknak és lovaiknak.

Eper Márton az M4 és a Digisport szakkommentátora így nyilatkozott az új pályáról:

Nagyon jó érzés, hogy itt a régióban Tolna megyében, ezt a hagyományteremtő lovas versenyt így megújították a szervezők, ugyanis egy minőségi talajt, egy minőségi pályát kapott a rendezvény. A lovas pályát nem lehet egzakt módon meghatározni, de nagyon nagyon fontos, hogy megfeleljen bizonyos feltételeknek. Ilyen az, hogy ne legyen túl mély azért, hogy elkerüljük a patkó lehúzásokat és ínsérüléseket. Ne legyen túl poros, mert nem jó a lónak nem jó a lovasnak, illetve állnia kell egy 50mm esőt is. Ez a pálya abszolút a nemzetközi trendnek megfelelő úgyhogy én azt gondolom, hogy ezen nagyon jo érzés lehet mind a lovasnak, mind pedig a lónak menni.

A hétvégi versenyen összesen 118 start volt.

Köszönet mindenkinek aki a pálya megvalósításában és a rendezvény sikeres lebonyolításában részt vett. A városi közmunkaprogram, valamint az Építő és Városüzemeltető Kft oroszlánrészt vállalt a pályamunkák előkészületeiben, valamint a rendezvény sikeres lebonyolításában. Köszönet a Városi Művelődési Központ dolgozóinak a kiváló kísérő programokért.

Előző Képes beszámoló az 57. Tamási Lovas Napokról