„Befektetőbarát Település” címet kapott városunk

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2015. év őszén indította el Befektetőbarát Település programját. A program célja volt a települések felkészítése a leendő befektetők kezelésére, ezáltal a teljes hazai befektetési környezet versenyképességének fokozása.

A képzés során a települések képviselői többek között elsajátíthatták az alapvető befektetésösztönzési ismereteket, képet kaphattak a befektetői látogatások menetéről, megismerkedtek a leggyakoribb befektetői kérésekkel, elvárásokkal. Ezen túlmenően betekintést nyertek a településmarketing, a hatékony kommunikáció és hatásos prezentáció, valamint a protokoll eszköztárába is. A képzések összeállításánál az ügynökség nagy hangsúlyt fektetett a gyakorlati tapasztalatok átadására, mely pontosabb képet tud festeni a befektetők igényeiről és a velük való tárgyalások hatékonyabb lebonyolításáról.

A képzés lezárultával a települések által összeállított pályázati anyagok értékelését követően összesen 34 település képviselője vehette át a „Befektetőbarát település” címet igazoló oklevelet. Tolna megyében összesen két település rendelkezik ezzel az elismeréssel, amelyből egyik Tamási városa. A program keretében regisztrálva lettünk a HIPA adatbázisába, ami reményeink szerint újabb lehetőségeket tárhat elénk a leendő befektetők ösztönzésénél.

Előző Továbbra is: hajrá Magyarország!