2022. október 20-án indul a népszámlálás számlálóbiztosi szakasza

Tisztelt Tamási Lakosok!

Október 19-én 10.00 órakor lezárult a 2022-es népszámlálás online kitöltési szakasza.

Október 20-án indul a népszámlálás számlálóbiztosi szakasza. Azokat a háztartásokat, amelyek nem éltek az online önkitöltés lehetőségével, október 20. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel, most már csak az ő segítségükkel lehet kitölteni a kérdőívet. A számlálóbiztosok hétköznap és hétvégén is dolgoznak. Ha nem alkalmas az időpont a kérdőív kitöltésére, a számlálóbiztos a postaládában hagy egy papír értesítőt, megjelölve rajta a következő felkeresési kísérlet időpontját, valamint a telefonos elérhetőségét. Ezen a telefonszámon lehet időpontot egyeztetni a számlálóbiztossal, aki legközelebb akkor megy ki az adott lakcímre, amikor az biztosan megfelel az ott élőknek.

Minden számlálóbiztosnak saját, névre szóló, egyedi azonosítószámmal rendelkező számlálóbiztosi igazolványa van. Ez a személyi azonosságot igazoló fényképes okmánnyal, tehát a személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy jogosítvánnyal együtt érvényes. Amikor a számlálóbiztos felkeresi az adott lakcímet, fel kell mutatnia a számlálóbiztosi igazolványát. A számlálóbiztos személyéről érdeklődni TrunkosBeatrixnál a 06 20/236-3515 - östelefonszámon a felkeresett háztartás lakcímét megadva lehet.

A számlálóbiztosok névsora a www.tamasi.hu oldalon is elérhető.

Az adatszolgáltatás a lakáskérdőív kitöltésével indul, majd a személyi kérdőívek következnek – utóbbiból annyit kell kitölteni, ahányan az adott lakásban élnek. A válaszokat a számlálóbiztos elektronikus eszközön (tableten) rögzíti, majd lezárja. A kérdőívek lezárásakor a rendszer az adatokat automatikusan titkosítja, a beküldéssel azok közvetlenül a KSH védett szerverére érkeznek.

A népszámlálási kérdések megválaszolása kötelező, ugyanakkor a különleges adatok (vallási és nemzetiségi hovatartozás, egészségi állapot, fogyatékosság) megadása önkéntes! A megtagadás szabálysértésnek minősül!

Azok, akik a szerdán zárult online adatszolgáltatási időszakban nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, és a számlálóbiztosoknak sem sikerül elérniük a november 20-ig tartó összeírói időszakban, pótösszeírás keretében november 21. és 28. között Tamási Polgármesteri Hivatalban (7090 Tamási, Szabadság utca 46-48.) tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet.

Helyi népszámlálási felelős:
Gulyásné dr. Könye Katalin

Helyi népszámlálási koordinátor:
dr. Menyhárt Judit

Felülvizsgálók névsora:
Takács Zsoltné
Trunkos Beatrix

A kérdőívre kattintva előzetesen megtekinthetőek a lakás- és személyi kérdőíven található kérdések és válaszlehetőségek.

Kérjük, hogy segítse a számlálóbiztosok munkáját, a népszámlálás sikeres lebonyolítását!

Tamási, 2022. október 20.

Gulyásné dr. Könye Katalin
jegyző, helyi népszámlálási felelős

 

 

Előző Tájékoztató - Népszámlálás