Katolikus farsangi bál 2015

Farsang időszakában került megrendezésre, február 13-án, az immár évek óta széleskörű érdeklődésnek örvendő, hagyományos katolikus bál, a Vályi Péter szakiskola aulájában.

Hegedüs János plébános köszöntő szavai után a fiatalok nyitótáncával kezdődött a bál, majd minden táncos fellépő felkérte valamelyik szülőjét egy keringőre. A műsorban volt még jelmezes felvonulás, versszavalás, zeneiskolás gyerekek fellépése, s elhangzottak örökzöld slágerek is. A bál jó hangulatban telt, a vendégek jól érezték magukat. A jegyvásárlásból, tombolaárusításból befolyt bevétellel a hittanos gyerekek kirándulásait támogatták a résztvevők.

Mint magam és a többi vendég nevében szeretném megköszönni a rendezők, időt, s nem kis szervezést igénylő áldozatos munkáját.

Hamvazó szerdával lezárult a farsangi időszak a keresztény egyház életében, s kezdetét vette a nagyböjt időszaka. Mely időszakban minden igaz keresztény ember szívében felébred a várakozás Megváltónk feltámadásának ünnepét várva. Ez az időszak a visszafogott, s kissé magunkba szálló hétköznapok idővalluma, mikor ismét meggyőződünk életünk örökös mivoltáról, a halál legyőzéséről, Jézus feltámadása által.

\"Tartsatok szent böjtöt, hirdessétek ki, hogy ünnep lesz! Gyűjtsétek össze a véneket, az ország minden lakóját Isteneteknek, az Úrnak a házába, és kiáltsatok az Úrhoz!\" - Jóel 1, 14


Ótus László
\"Tartsatok szent böjtöt, hirdessétek ki, hogy ünnep lesz! Gyűjtsétek össze a véneket, az ország minden lakóját Isteneteknek, az Úrnak a házába, és kiáltsatok az Úrhoz!\"
Ótus László
Ótus László
Előző Meghívó