Tájékoztatás ajánlóívek átvételi rendjéről

TÁJÉKOZTATÁS
a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők

2024. évi általános választásán alkalmazandó

AJÁNLÓÍVEK ÁTVÉTELI RENDJÉRŐL
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2024. évi általános választására 2024. június 9. napján kerül sor.

A 10 000 vagy ennél kevesebb lakosú településeken, így TAMÁSI településen a választás ún. „egyéni listás” választási rendszer alkalmazásával történik, ahol a település egésze alkot egy választókerületet, amelyben kerül sor a polgármester választásra, valamint az egyéni listás képviselők megválasztására, a megválasztható képviselők száma Tamásiban 8 fő.

A szükséges ajánlások száma a HVI határozata alapján:

Egyéni listás képviselő jelölt állításhoz:                                 65 db
Polgármesterjelölt állításához:                                               193 db

Szintén a település egésze alkot egy választókerületet a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán is. Tamási településen NÉMET és ROMA települési nemzetiségi önkormányzati képviselők választására kerül sor. A megválasztható német nemzetiségi önkormányzati képviselők száma 5 fő, a megválasztható roma nemzetiségi önkormányzati képviselők száma 5 fő.

A szükséges ajánlások száma a 8/2024. NVB határozata alapján:

Német nemzetiségi önkormányzati képviselő jelölt állításhoz: 6 db
Roma nemzetiségi önkormányzati képviselő jelölt állításhoz:   12 db

Az egyéni listás képviselő jelöltek, a polgármester jelöltek ajánlásához szükséges ajánlóívek igénylése az A4 jelű nyomtatványon (mellékelve) a települési nemzetiségi önkormányzati jelöltek ajánlásához szükséges ajánlóívek igénylése az A6 jelű nyomtatványon (mellékelve) 2024. május 6-ig munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8,00-16,00 óráig, pénteken 8,00-12,00 óráig történik a következő helyszínen:

Tamási Polgármesteri Hivatal, Jegyzői Titkárság
7090 Tamási, Szabadság utca 46-48., emelet 32. iroda

Pénteki napokon 12,00-16,00 óráig ügyeletet tartunk. Az ügyelet időtartama alatt a választási iroda az alábbi telefonszámon érhető el: 06-20/326-0077.

Felhívom a figyelmet arra, hogy ha egy személy egyidejűleg több jelöltséget kíván elfogadni, akkor az igénylést jelöléstípusonként külön-külön kell benyújtani.

Az egyéni jelöltként indulni szándékozó személy a nyomtatványon nyilatkozhat arról, hogy nevét milyen formában (dr. megjelölés, két utónév) kívánja szerepeltetni az ajánlóíven, a szavazólapon és a valasztas.hu honlapon.

Amennyiben a jelölt szeretné, hogy fényképe a választások hivatalos honlapján megjelenjen, a nyomtatványon ezt jelölnie szükséges, a fényképet pedig JPEG kiterjesztésű, 240X340 pixel felbontású, álló formátumú fájlban mellékelni kell.

A darabszám meghatározásánál tekintettel kell lenni arra, hogy egy ajánlóív nyolc személy részére biztosít lehetőséget az ajánlásra.

Az egyéni listás képviselő jelöltek, a polgármester jelöltek, valamint a települési nemzetiségi önkormányzati jelöltek ajánlásához szükséges ajánlóívek kiadása 2024. április 20-án (szombaton) reggel 8,00 órától 16,00 óráig, valamint 2024. április 22-től 2024. május 6-ig munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8,00-16,00 óráig, pénteken 8,00-12,00 óráig történik a következő helyszíneken:

Tamási Polgármesteri Hivatal, Jegyzői Titkárság
7090 Tamási, Szabadság utca 46-48., emelet 32. iroda

Pénteki napokon 12,00-16,00 óráig ügyeletet tartunk. Az ügyelet időtartama alatt a választási iroda az alábbi telefonszámon elérhető: 06-20/326-0077.

Az ajánlóívek átadása a jelöltek, illetve a jelölő szervezetek képviselői számára érkezési sorrendben történik.

Felhívom a figyelmet arra, hogy az ajánlóívet átvevő személynek a személyazonossága igazolására alkalmas fényképes igazolványát és lakcímkártyáját be kell mutatnia a választási iroda munkatársainak, annak érdekében, hogy az átvételre, aláírásra való jogosultságot a választási iroda ellenőrizni tudja.

Az átvételre

  •     a jelölő szervezet képviselője,
  •     a jelöltként indulni szándékozó választópolgár,
  •     a formanyomtatványon kifejezetten az ajánlóívek átvételére meghatalmazott személy, utóbbi hiányában
  •       a szervezet képviselőjétől vagy a független jelöltként indulni szándékozótól származó, az ívek átvételére jogosító, meghatalmazással rendelkező személy (a továbbiakban együtt: igénylő) jogosult. (Ajánlott meghatalmazás nyomtatvány mellékelve.)

Az ajánlóívek leadásán túl a jelölteknek nyilatkozni kell, hogy a választói akarat befolyásolására vagy ennek megkísérlésére irányuló tevékenység folytatása céljából külföldi támogatást vagy ebből származó vagyonelemet az adott választás vonatkozásában nem használnak fel. (Ajánlott formanyomtatvány mellékelve.)

 Tamási, 2024. április 17.

Gulyásné dr. Könye Katalin
Tamási Helyi Választási Iroda Vezetője

Előző Állásajánlat - Pénzügyi ügyintéző munkakör betöltésére