„Gárdonyi Géza utca egy részének felújítása”

A Gárdonyi Géza utca egy részének felújítása” című pályázat keretein belül kívánja Tamási Város Önkormányzataaz egyik belterületi utat, az út egy részét megújítani. A pályázattal az elérendő cél az önkormányzat tulajdonában lévő belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztése.

A megnevezett út, helyi közút, amely szilárd burkolattal (aszfalt) rendelkezik. Az utat az önkormányzat közterület felügyelete és üzemeltetési csoportja ellenőrzi, a síkosságmentesítésről, kátyúzási feladatokról, úttest takarításáról a városüzemeltetés gondoskodik.Karbantartás gyakorisága évi 10 alkalom.

A felújítással érintett terület: a 691/1 hrsz-ú Gárdonyi Géza utcának a 20-40. házszám közötti szakasza, azaz a Gárdonyi Géza utcának a Bartók Béla utca és az Építők útja közötti, valamint az Építők útja és az Árpád utca közötti szakasza. A Gárdonyi Géza utcát keresztező Építők útja nem kerül felújításra.

Az 1970-1980-as években építettGárdonyi utcaa város frekventált részén helyezkedik el, a bölcsőde-óvoda szomszédságában, társasházi övezetben, így megújítása jelentőséggel bír. Az út felújításaépítése óta nem történt meg.

Az átmenő forgalma a zónán belül igen jelentős. A keleti városrész közlekedését elősegíti, amely jelentősége abban rejlik, hogy gyűjtőút jellegű is.

Az utca pályázattal érintett területe, része évtizedekkel ezelőtt készült, átépítésre, felújításra nem került. Az elmúlt évtizedek, évek megtették hatásukat, az úttest elhasználódott és a folyamatos karbantartás ellenére is nehezen használhatóvá vált.

Az utcában összesen közel 125+232 méter hosszban, cca487,5 + 1163,6m2 felületen tervezzük a felújítást. A beruházás során szintre emeljük azaknafedlapokat.

A megvalósítás 2023. évben tervezett.