ESEMÉNYNAPTÁR

A Dr. Várady János Díjat a városban az egészségügy vagy a szociálpolitika területén kiemelkedő munkát végzett személyeknek adományozza városunk.

Dr. Várady János Díjban részesültek 2006 óta

 

 

Dr. Stomfay Zoltánné - 2017.


Lánykori neve: Pintér Irén, 1950. szeptember 11-én született Pincehelyen.

Az általános iskolai tanulmányait Pincehelyen végzete, majd 1969-ben érettségizett Székesfehérváron az Árpád Szakképző Iskolában (korábbi MÜM 323), ahol az érettségivel egyben rádió- és tévéműszerész szakképesítést is szerzett. Rövid ideig, fél évig dolgozott csak a szakmájában a Videoton gyárban. Szíve azonban hazahúzta a szülőfalujába, ahol adminisztrátorként kapott állást a Pincehelyi kórházban, majd itt később már fogászati asszisztensként dolgozott tovább.

A Pincehelyei Kórházban ismerte meg leendő férjét, dr. Stomfay Zoltánt, akivel 1973-ban kötött házasságot. Az esküvőt követően Csórra költöztek, ahol Irénke Stomfay doktor mellett orvos írnok volt, amíg meg nem született 1974-ben első lány gyermekük, Ramóna.

Ezt követően a család hamarosan visszaköltözött Pincehelyre, majd 1978-ban költöztek Tamásiba, amikor Stomfay doktor átvette Váradi János doktor úr praxisát.

Irénke még 1978-ban munkalehetőséget kapott a Tamási Tüdőgondozó Intézetben, ahol egészen a 2013-as nyugdíjba vonulásáig dolgozott röntgen asszisztensként. Időközben, 1982-ben megszületett a második lány gyermek, Sarolta.

A Tüdőgondozó Intézetben lelkiismeretesen, töretlen munkakedvvel dolgozott 35 éven át. A betegek és a kollégák hamar megkedvelték, sok mindenkit ismert, mindenkihez volt pár jó szava, akin tudott, próbált segíteni.

Irénke 2013. óta nyugdíjas, azóta elsősorban a barátainak és a családjának él, a két fiúunokájában rengeteg örömét leli.

 

Gyimesi Sándorné - 2009.

 

Gyimesi Sándorné 1994-ben kezdte gondozói munkáját Tamásiban az idősek Gondozási Központjában. Mivel állandó helyettes volt, így minden gondozói feladatot ellátott. Volt klub gondozó, részt vett a szociális étkeztetésben, a házi segítségnyújtásban, és dolgozott műszakos gondozói munkakörben. A bentlakásos elhelyezési szakfeladatra 2001-től került kinevezésre, azóta is e munkakörben látja el a gondozói feladatokat. Nagy türelemmel, odafigyeléssel látja el az időseket, a szociálisan rászorult embereket. Munkaidőn kívül számos közéleti, kulturális programon vesz részt, ahová az ellátottakat kíséri, biztosítva számukra is a hozzáférési lehetőséget. A szociális munka számára nemcsak egy szakma, hanem hivatás.

 

Dr. Takács Imre - 2006.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei